O jarní aktivaci

Vítej ve své komnatě Jarní Aktivace!

Nyní se ocitáš na cestě, jejíž jedna část končí, aby další mohla začít. Je to zcela přirozená změna, stejně jako zima přechází v jaro v kole roku a po dlouhém zimním spánku přichází čas probuzení a barevných zázraků.

V nekonečném cyklu života je změna naše jediná jistota.

Je v Tobě mnoho a Tvá vlastní síla je připravena se probudit, aktivovat, stejně jako v přírodě.

Proto se tento týden budeš napojovat na moudrost přírody a jejího cyklu, na poselství Matky Země i Života jako takového.

A proto jsi TADY.

Je to jako otevřít dveře mezi známým a neznámým. Občas jsou zamčené, ale Ty již brzy objevíš svůj klíček na Tvé cestě do Tebe samé, zpět k sobě, k Tobě domů… do dalšího prostoru i dimenzí Tvého života, kam vede mnoho bran a dveří, jako do komnat Poznání, které postupně začneš odemykat.

A vstupovat… a přesně to prožiješ v meditační cestě Jarní rovnodennosti. Na cestě jarního probouzení. Ve své jarní aktivaci.

Je dobré jít podle své přirozenosti, nikam nespěchat, nic netlačit silou a důvěřovat procesu.

Nelpět na tom, co má být, ale ani neklást odpor tomu, co je.

Je to, jako když roste květina, vše je v ní již obsaženo, ukryto v malém semínku a ona se pomalu probouzí, vyvíjí, roste a rozkvétá. Návod má v sobě, nemusí ho nikde hledat, stačí jej následovat a u toho se vyživovat. Vodou, Sluncem, Zemí, Vzduchem v prostoru, ve kterém se nachází. Tady a teď.

Představ si, že tato květina má v sobě přirozenou moudrost ZDROJE. A tím, jak roste propojena se Zemí v kole roku, dovoluje této moudrosti plně se aktivovat, projevit a nechat se jí vést – tak, jak je to pro ni i planetu nejlepší. Ničemu se nebrání a o nic neusiluje. Prostě je.

Je to jako bys měla uvnitř sebe magickou spirálku – zdroj životadárné energie a v té je zapsaná informace, která se roztáčí a tvoří realitu kolem.

A Ty se s touto svou přirozenou, vnitřní moudrostí vědomě propojíš a spirálu procítíš a možná i víc roztočíš.

Proto se plně v zemi ukotvíš a s živly propojíš a otevřeš se kosmickým pravdám. Ty ale nejsou oddělené od Tebe. Jsou v Tobě a klíč do těchto komnat Poznání máš v sobě.

Bude to významný týden, i den Jarní rovnodennosti, kdy se vydáš na cestu do sebe, abys mohla tento rok rozkvést ve svůj plný potenciál, dozrát a stát se sama sobě tou největší výživou lásky – v cyklu roku, protože jsi bytost Země. Bytost cyklická.

Probudíš se do barevného jara, kdy otevřeš oči zcela novým životním krásám a možná už nikdy nic nebude jako dřív. Bude to opravdovější. Protože víc navnímáš sebe. A ta PRAVDA jsi Ty.

A já Ti přeji, ať si tuto cestu moc hezky užiješ a děkuji, že mohu být Tvým průvodcem – Světlonoškou, která ukazuje – osvětluje, kým doopravdi JSI, skrze příběh, který sama zažívá.

Protože všichni jsme JEDNO. Já jsem Ty. A Ty jsi Já. Všichni jsme CELEK a JEDNOTA. Síť Světla. We are one. One Light.

Element: OHEŇ

“Oheň se vlní, stejně jako Ty,
bytosti této planety.”

Jarní rovnodennost je spojena s živlem ohně.

Oheň má transformační sílu. Spaluje, co již neslouží a zažehává, co chceme oživit. Proměňuje. Zapaluje. Probouzí. Svým světlem. Vášeň i radost žít. Jako JARO.

 Umí zahřát, ale i spálit. Hřej, ale nespal může být i vzkaz pro Tebe.

SLUNCE se dotýká svými ohnivými paprsky země a probouzí ji k životu. Stejně jako Tebe.

Oheň nás inspiruje k uvědomění si vnitřní SÍLY.

Zve nás k rozdmýchání vnitřního světla, plamene, který nás může dalece přesahovat a vyzařovat ven.

Máš v sobě jiskru zdroje a je jen na Tobě, jaký plamen z ní rozdmýcháš – do jakého plného potenciálu a vědomí si dovolíš žít. Stačí v sebe samu uvěřit.

“A mně je velkou radostí Tě v tom doprovodit, posílit Tvou víru ve svou vlastní sílu…”

říká oheň.

Jarní Rovnodennost

20.března

Jarní rovnodennost je jedním z hlavních svátků v kole roku. Slaví se po celém světě, jako rituál, jako proměna, jako vítání jara, světla, nového začátku.

Je to velká astronomická i astrologická událost. Začíná nový astrologický rok. Začíná JARO. Portál se otevírá. Země se probouzí a otevírá se novému cyklu tvoření, stvoření, plození. Je to čas obnovy a novosti, která se vznáší všude ve vzduchu. Je to den, kdy je DEN i NOC v rovnováze, proto se i Ty v tento den zharmonizuješ a propojíš zemskou a kosmickou energii ve svém středu. Podpoříš propojení hmoty i nehmoty do hlubšího vnímání jednoty.

Jarní rovnodennost je ideálním časem pro sázení semínek našich květin, i těch magických – našich snů, přání, vizí, která se v tento čas začínají zhmotňovat – vyrůstat ve skutečnost, poháněny důvěrou v proces a odevzdání Vyšší moudrosti přesahující Existence, podle které se vše vyvíjí a roste, dle úžasného načasování Vesmíru.

Je to čas OSLAVY ŽIVOTA a ZNOVUZROZENÍ po dlouhé zimně zastavení a odpočinku.

A nyní jdeš slavit společně s námi, do CHRÁMU Světelné Akademie. Nepotřebuješ nic víc, než SEBE a otevřené srdce jarním prožitkům i zázrakům.

Zastav se, dovol si chvíli sama se sebou a vstup do posvátného prostoru.

Ponoř se do něžného příběhu ve svém nitru, v klidu a soukromí, se všemi poselstvími, která na Tebe čekají.

A propoj se s Bohyní Jara uvnitř sebe.

"Prosím Bohyni Vesnu, ať podpoří mě v plnění mých snů, nechť vede mě k prvnímu kroku v tento čas v kole roku."

Tipy k meditování

Meditaci si užij v den Jarní rovnodennosti, 20.3.. ve chvíli, kdy Tě zavolá. Meditace se Ti otevře 20.3. a přístupná bude až do neděle 24.3.

Pro meditaci si udělej hodinu čas sama na sebe, v klidu a soukromí. Je dobré, abys nebyla rušena a mohla se do příběhu ponořit.

Poslech meditace doporučuji do sluchátek nebo s dobrým reprákem.

Meditaci prožij jako RITUÁL. Využij přípravy, propojení s živly a hravosti, která na Tebe čeká.


Přilétá kouzelná květinová víla, aby Ti pošeptala... tajemství.
"Máš před sebou celé pole možností."
Zahradu krásnou magickou, ve které můžeš být sama sebou.

A tady si vyzvedni své vzkazy - poselství pro Tebe (kliknutím na obrázek):

LIGHT OPENING

18.března

Tvá cesta magickou zahradou Světelné Akademie právě začíná.

Dnes se Ti otevírá celý tento prostor, ve kterém máš přístup do Chrámu Moudrosti a Komnat Poznání. A kde že ho najdeš? Ve vysílání Ti ho ukážu!

V 18:00 LIGHT OPENING LIVE – otevření prostoru, propojení, vizualizace a společné zahájení aktivace

Dnes si stáhni a vytiskni (nebo překresli) svůj AKTIVAČNÍ OBRÁZEK.

Brána se otevírá… je to portál do nového období, možná i vnímámí a vědomí, kráčej svou cestou s důvěrou a s otevřeným srdcem, nikdy nevíš, kde na Tebe čeká zázrak. 🙂

Aktivační obrázek

Symbol, který ke mně přišel pro oslavy svátku kola roku, pro Jarní rovnodennost a Letní slunovrat, ale zároveň jako symvol AKTIVACE, rozkvětu, života, spirály událostí i okamžiku, ve kterém vše vzniká, jako Vesmír.

Symbol Zdroje v nás.

Již několik let nás provází na Světelné Akademii. Každé jeho další použití má nový význam, který mu dá každý sám.

Svou tvorbou, kreativitou a fantazií jej oživíš a kolo roztočíš.

LIGHT INSIDE

HRAVOST & RITUÁLKY

Přírodní svátky jsou ideální čas pro osobní a vnitřní rituálky. Dovol přírodě, ať je Ti inspirací a užij si jednoduché a hravé způsoby, jak rozsvěcet své vnitřní světlo, propojit se sebou, s přírodou a naladit se na přítomnost, do energie JARA, za doprovodu všech živlů, v propojení s Matkou Zemí i vesmírnou energií.

RITUÁLKY JSOU URČENÉ PRO DEN PŘED MEDITACÍ A DEN MEDITACE JAKO PŘÍPRAVA NA PROCES, UŽIJ SI JE VE CHVÍLÍCH, KDY TĚ BUDOU VOLAT.

TIP I.: Netlač na sebe. Světelná Akademie je prostor přirozenosti a intuice. Nech se vést, nemusíš nic plnit na sílu nebo si odškrtávat. Tady je SVOBODA. Dovol si uvolnit se a užít si cestu ve své FLOW. Nikdo Tě kontrolovat nebude. Nedělej to ani Ty. 😉

TIP II. Zároveň sleduj, kde máš odpor a jestli to není spíš obranný mechanismus Tvého ega (Pochybníčka), který se brání změně.

Světelná příprava a hravá cvičení

AKTIVAČNÍ OBRÁZEK


Vytiskni si nebo překresli obrázek - magickou květinu a vyplň si ji podle indicií ze světelného zahájení. Je to Tvá květina, která může letos vyrůst a rozkvést ve svůj plný potenciál. Připiš slova nebo věty jako energii/skutečnosti, které si přeješ ve svém životě podpořit a aktivovat, např. formou AFIRMACE.

Například:

“Jsem sama sebou v každé situaci.

“LÁSKA” Obrázek si kreativně dotvoř, fantazii se meze nekladou, otevři se tvůrčímu okouzlení a přizvi všechny barvy duhy.
Číst dále Zavřít

MAGICKÁ VODA


Dodržuj pitný režim. Nabij si vodu, umísti lahev nebo skleničku na svůj vyplněný obrázek nebo na podtácek Světelné Akademie, máš-li (tvoříme je jako světelné nabíječky pro vaše nápoje). Tuto vodu vědomě vypij. Propoj se s ní, požehnej jí a poděkuj za vyživení i za nabití. Užij si každý doušek, který Tě naplňuje, prosvětluje, rozvibruje… A vnímej, jak chutná.
Číst dále Zavřít

SVĚTELNÁ KOUPEL




Dopřej si rituální očistu. Voda v přírodě je svěží, nová, živoucí - můžeš se osvěžit v potoce a nebo rovnou v řece, jezeře či rybníce - výzva pro všechny otužilce. Dovol, ať Tě jarní voda příjemně očistí na meditaci. Můžeš smočit ruce, nohy, opláchnout obličej a nebo se do vody ponořit celá.

Alternativou je také světelná sprcha. Tu si můžeš dát přímo před vstupem do meditace. Představuj si, jak voda odplavuje vše staré a čistí Tě, obnovuje, osvěžuje a Matka Země to transformuje a probouzí vše nové.

V obou případech dovol vodě, ať odplaví vše, co už ti neslouží. Je to zároveň součást jarního úklidu. 😉

Číst dále Zavřít

MATKA ZEMĚ


Matka Země je Tvůj současný domov. Je nádherná a milující, je to překrásná planeta, která Ti poskytuje to nejmilejší útočiště. Jdi během dne ven a propoj se se zemí, můžeš k ní přiložit ruce a vnímat její sílu, která se probouzí a pulzuje a nechat ji proudit do svého srdce. I ono pulzuje. I Ty se probouzíš. Můžeš se pohrabat ve hlíně. Tím se krásně uzemníš, posilníš kořenovou čakru a připravíš půdu pro následující procesy při meditaci. Spoj se se Zemí a zavři na pár vteřin oči, představ si, jak se její ruka dotýká Tvé. Dotýkej se jí a prociť sílu, která se po zimě obnovuje a ve které vzniká nový život. I v Tobě nyní vzniká cosi nového - skrze zpřítomnění se dostáváš do nových rovin vědomí a aktivuješ svoji zdrojovou sílu.
Číst dále Zavřít

BAREVNÁ HARMONIE


K meditaci si vezmi na sebe nebo k sobě cokoli jarního - žlutého, zeleného, růžového, barevného... Můžeš se obléct do oblíbených šatů, být nahá v šátku nebo cokoli Tě zavolá. Na kruh společného sdílení se stylizuj do jarních barev nebo motivů, můžeš se i jarně nazdobit, učesat, přizvat květinky... do takové míry, jak je Tobě příjemné. A na kruhu společně rozkveteme jako magická zahrada.
Číst dále Zavřít

JARNÍ OLTÁŘEK


Připrav si jarní oltářek. V jednoduchosti je krása. Otevři svou fantazii a kreativitu. Bude oltářek v zahradě nebo doma? Bude velký nebo malý? A co Tě volá na něj umístit?

Nemusíš tvořit nic obrovského, síla je v záměru, takže i malý koutek radosti je úžasný. Barvy jara, květiny, krystal, rituální předměty, věcičky symbolizující nové začátky, sílu ohně a jarního probuzení, rovnováhu, zrození...
Jaký bude ten Tvůj?
TIP: Na oltářek přilož i svůj vyzdobený obrázek a nasdílej nám jej do skupiny.
Číst dále Zavřít

KRYSTALICKÁ SÍLA


Pokud máš, zapoj do meditace i svůj oblíbený krystal.

Vhodný je např.:
křišťál, citrín, sluneční kámen

...a další minerály spojené s jarem, novým začátkem, energií země, probuzením...

TIP: Pokud žádný takový kámen nemáš, můžeš si vzít kamínek z přírody. Následuj svou intuici, který kámen Tě zavolá.
Číst dále Zavřít

SÍLA OHNĚ


Propoj se na chvíli se Sluncem a jeho ohnivou silou. Přijímej paprsky. Otevři pusu a chvilku nadechuj světlo a teplo. Postupně naplní celé Tvoje tělo a krásně Tě prozáří. Pozoruj a vnímej, co to s Tebou dělá.


Číst dále Zavřít

JARNÍ ÚKLID


Aby mohl vzniknout prostor pro nové, je dobré uvolnit staré! Právě končí zima a s ní přichází jarní úklid! Ukliď si v sobě i kolem sebe a vpusť do svého chrámu i života nový, svěží vánek - novou energii, která vše rozproudí. V meditaci pro to bude krásný transformační prostor, ale už teď si zvědom, co to je, co už nepotřebuješ, co můžeš nechat jít, od čeho se osvobodit, co uklidit? S láskou a vděčností, s klidem a přijetím, to v meditaci pusť a dovol, že se tak děje. Nech to jít, dovol si nové prožít. A jarní vánek už pomalu vane a přináší spoustu nového, co magického se stane...?
“Kouzelná vílo, prosím, co je potřeba, uklidit?”
Číst dále Zavřít

PŘÁNÍ, KTERÉ TI JARO PLNÍ




Do meditace si sebou vezmeš také svou květinku, ve které jsou nyní obsaženy Tvé záměry, přání a sny. V meditaci je speciální prostor, ve kterém doslova zasadíš semínka, která porostou ve skutečnost. Je to připravené přesně tak, aby se u Tebe vše dalo do pohybu pro uskutečnění Tvého snu! Jak se to stane, nechej přirozené síle, Ty jen plyň s důvěrou životem dál.


Číst dále Zavřít

BONUSOVÝ TIP - MAGICKÁ KVĚTINA


Tento bonusový tip s velkou silou Ti nasdílím během aktivačního týdne na jednom z živých vysílání. 😉

Číst dále Zavřít

LIGHT ACTIVATION

20.března

Lets go for meditation.

Vítám, Tě jaro, vítám tě, nabij mě silou svojí,
Paprsky síly zářivé, prostupte bytost mojí,
ať moudrost zemská s nebeskou
se právě teď ve mně spojí.

AKTIVAČNÍ MEDITACE, VE KTERÉ V SOBĚ PROBUDÍŠ JARO! 

Užij si meditaci na JARNÍ ROVNODENNOST, ve chvíli, kdy Ti intuice řekne TEĎ je ten čas.

Dopřej si krásnou magickou chvíli sama se sebou a se svým vnitřním příběhem. V tomto příběhu není nic, co by bylo nemožné. Toto je příběh zázraků, tak si jej dovol prožívat.

Meditaci si užij jako svůj přechodový rituál – Tvůj jarní upgrade, aktivaci, probuzení. Brána pro Tvůj posun se pomalu otevírá!

Zapal si svíčku a pohlédni na její plamen. Je to Tvůj rituální oheň. Meditujeme všichni společně, z míst, kde se nacházíme, ve chvíli, kdy je nám příjemné, přesahujeme prostor i čas.

V meditaci se proto napojíš na silné pole, které nazývám Síť Světla a je to propojení všech bytostí v oslavách Jarní Rovnodennosti.

A v tomto poli jsou možnosti neomezené.

Právě teď se vydáš na fantazijní cestu do sebe.

Moc si ji užij.

Meditace Jarní Aktivace:

Video meditace

Audio meditace

(pro poslech se zhasnutým displayem)

LIGHT INTEGRATION

21.března

Po meditaci je čas na integraci

Co teď potřebuješ?

Naslouchej svému tělu a svým potřebám. Chceš odpočívat? Potřebuješ se vyspat? Nebo máš naopak chuť tančit, běhat, energii vířit?
Neexistuje jeden tip pro všechny, kromě tohoto: Naslouchej svému tělu a srdci. Ono Tě povede.
Tvá intuice je teď velmi zesílená. Proto zároveň pozoruj, co se v Tobě a kolem Tebe odehrává.

A vždycky platí - příroda Tě dosytí.

Stejně jako voda živá. Pij. Vyživuj se a plyň.

Společně se podíváme na to, aby energie dobře dosedla do hmoty, ve světelném kruhu, kam můžeš pozvat i své procesy, zápisky, stejně jako své otázky, cokoli máš na srdci.

A nyní je čas podívat se do:

MAGIE PSANÍ

a) Reflektuj svou cestu Jarní aktivací

Máš-li deník, sepisuj si své prožitky, pocity a uvědomění z celé cesty. Nemáš-li deník, piš si do poznámek nebo na papír. A nebo je čas si ho založit.

b) Sepiš si svůj prožitek z MEDITACE

Sepiš si zážitek a uvědomění z meditace do svého zápisníku nebo deníku. Psaní má velikou sílu. Já tomu říkám kouzelná moc.

Při procesu psaní (nejlépe rukou na papír) se totiž aktivují ty části mozku, které se propojí pro mnoho souvislostí a uvědomění. A Ty najednou objevuješ, co bylo skryto, a stáváš se sama sobě terapeutem, rádce, koučem, léčitelem... Propojuješ se se sebou a svou vnitřní moudrostí, svým vnitřním Zdrojem.

Podívej se proto do sebe a zodpověz si následující otázky písemně a užij si další část aktivace formou sebereflexe a deníkové magie.

Nech slova proudit skrze ruce své zářivé.

Jaký byl Tvůj PŘÍBĚH a jak se po meditaci cítíš?

Jaké vzkazy, symboly a poselství si z meditace přinášíš?

Co o SOBĚ nyní víš?

Otevřela jsi Komnatu/Poznání, které nyní vyžaduje pozornost?

Co Ti předala/vzkázala Bohyně jara Vesna?

Popiš (či namaluj) si hlavními klíčovými pojmy Tvou meditační cestu.

LIGHT CONNECTION
22.března
Společný kruh sdílení a oslava

Tento den se sejdeme v 18 hodin v propojení ve společném kruhu sdílení.
Obleč se do jara a do kruhu si vezmi své prožitky, otázky a jarní naladění. Můžeš se aktivně zapojit nebo jen naslouchat.

Součástí kruhu je i SPOLEČNÁ OSLAVA a uzavření prostoru!

MOC SE TĚŠÍM NA VZÁJEMNÉ PROPOJENÍ A OBOHACENÍ

Ohlédni se za sebe a podívej se, jakou krásnou cestu jsi ušla a kolik jsi toho pro sebe udělala během pouhých pár dní. A nejen pro sebe, ale pro celý svět. Protože když svítíš Ty, rozsvěcuješ celou planetu.

Podívej se na svá uvědomění, na procesy, které se odehrály či odehrávají, napiš si, jak se cítíš. Pochval se a poděkuj si.

A CO DÁL?

To ukáže PŘÍTOMNOST.

Jak se ti líbí Jarní aktivace?

Jak se ti meditace líbila?

Tato sekce se Ti brzy otevře