fbpx

1. TÝDEN

4.10.-10.10.2021

Já a mé TĚLO
jako můj nejcennější chrám

V tomto týdnu se zaměříme na úplný základ nás samých, na naše TĚLO a komunikaci s ním.
Určitě znáš pořekadlo „Ve zdravém těle zdravý duch!“. Ono v těch českých příslovích je tolik pravdy. 

V době, kdy procházíme transformací, když se spirituálně probouzíme, se proměňujeme nejen na duchovní rovině, ale také na té fyzické. Jedna oblast jde ruku v ruce s tou druhou a vzájemně se ovlivňují. V tomto období více, než kdy dříve, začíná Tvé tělo volat o pozornost a intenzivně posílá zprávy a signály.

Zkus se tento týden na tyto zprávy a singály více zaměřit. Co mu dělá dobře a co naopak už ne? Po čem se cítí skvěle, lehce a napojeně a co mu naopak škodí? Co cítíš, že si přeješ změnit v oblasti svého těla?

Promluv si s ním. Čím více mu začneš naslouchat, tím lépe budeš identifikovat jeho vzkazy.

Čím více se Tvé vibrace navyšují, tím více Tě to volá po čistotě, už nechceš své tělo trávit, prostě to cítíš. A jakmile mu dodáš “špatné palivo”, okamžitě Ti dá signál, znatelenější, než kdy dřív. Teď už je více slyšíš. Přijímáš a odhaluješ, co znamenají. Čistota těla znamená jasnější mysl a jasnější mysl znamená zbystřeni jasnoschopností.

Dušička Tě žádá o změnu, protože ví, co je pro Tebe nejlepší. 😉

A proč je toto důležité?

Ve zkratce řečeno: Všechny procesy, které se dějí na rovině neviditelné, ve Tvém světelném těle, prožívá i tělo hmotné a mnohdy na něm „dojíždí“ ještě dlouho poté (viz Světelný kabát níže). Když chceme pracovat s energiemi a duchovně se rozvíjet, aktualizovat se do novějších verzí sebe sama – a tak využívat stále více svého potenciálu, je důležité, aby celý tento PROCES měl stabilní a výkonné zařízení, na kterém poběží. Ano ano, naše tělo je takový hardware a náš mozek software a teď si představ nainstalovat nejnovější verzi Androida na tlačítkový telefon. 🙂 Proto se upgraduje i naše tělo a pro to, aby to bylo možné, nelze setrvávat ve starých způsobech a zvycích (těch nízkovibračních), které byly třeba velmi toxické a otravné pro náš organismus a celý proces zpomalovaly, přerušovaly či jinak zasekávaly.

Čím jasnější je mysl, tím jasnější je tělo, ale stejně tak, čím jasnější je tělo, tím jasnější je mysl. Dva aspekty, které se doplňují a žádají po harmonii a rovnováze, jako vše ve Vesmíru.

A co je to SPRÁVNÉ? To je právě to, co sama ucítíš – máš v sobě toho nejcennějšího rádce, který Ti napoví. Neexistuje jedno zlaté pravidlo pro všechny, každý jsme originál a každý potřebuje něco jiného v té dané fázi růstu a vývoje bytosti, ve které se nachází. Proto nejlepší odpovědí jsi si Ty sama (ale pozor – ne Pochybníček!).

Opět vnímej všemi svými smysly, vzkazy budou chodit i zvenčí a to nejen tento týden, ale po celou dobu programu (a vlastně už navždy). Proto trénink každého modulu zařazuj do života i v týdny následující.

Zde jsou 2 pojmy, se kterými budeme pracovat:

Světelný kabát

Světelný kabát je taková Tvá ochrana před vnějšími negativními vlivy. Tvůj kabát Tě nejen chrání, ale i zahřívá svým blahodárným světlem. Proto budeme během programu pracovat na tom, aby byl co nejpevnější a nejzářivější.

Je dobré dát pozor, aby ve světelném kabátu nebyly díry. Těmi k Tobě pak může pronikat něco škodlivého. Takové díry způsobují např. jedy v potravě, nápojích nebo dalších látkách.

Případné trhliny se ale dají opravit zlatou nití pozitivního myšlení, afirmací, meditací a především zdravou životosprávou. A právě ona životospráva je téma, které se týká tohoto týdne. Světelná výživa – tedy ta co nejpřirozenější, přírodní – světelný kabát posiluje. Šedá, mrtvá a toxická jej naopak oslabuje. A je jedno, zda se jedná o výživu vnitřní nebo vnější, kterou tělo naplňujeme nebo obklopujeme. Takže, aby byl Tvůj kabát – Tvá aura, Tvé světlo, Tvá energie co největší/nejširší (a to už víme, k čemu je dobré :-)), je dobré jej správně vyživovat. Světelný kabát je totiž přímým odrazem stavu Tvého fyzického těla. A Tvé fyzické tělo je přímým zrcadlem Tvého světelného kabátu.

Světelná výživa

Pod pojmem světelná výživa si můžeš představit cokoli, co je nám přirozené, co je přírodní, co podporuje naši energii a vitalitu, zkrátka co vyživuje naše světlo. Sama poznáš, co je zrovna ta Tvá světelná výživa.

Světelná výživa může být vnitřní (co do těla přijímáme), i vnější (čím se obklopujeme, jak o tělo pečujeme zvnějšku), taktéž může být hmotná (např.strava) nebo nehmotná (mentální).

Toto téma je zaměřené na výživu hmotnou, postupem času se dostanemem i k té mentální.

SVĚTELNÝ ÚKOL : Dialog s tělem

"NOV - můj NOVý plán"

Tento týden bude NOVoluní (středa 6.10.). Nov je den jako dělaný pro stanovení si nových plánů a cílů. Udělej si v tento den rituálek a promysli si svůj nový plán. Dopřej si tento den čas chvilku pro sebe a zaposlouchej se do hlasu svého těla. Co si přeje změnit, co na Tebe volá? Možná už se Ti snaží něco říct delší dobu, jen jsi ho tolik neslyšela…nebo nechtěla slyšet. Poslechni si ho a udělej dnes první krok pro požadovanou změnu.

Stanov si svůj nový plán a udělej něco NOVého.

PŘÍKLADY:
1) Vzkazuje Ti Tvé tělo, že se chce aktivněji hýbat na čerstvém vzduchu, má chuť začít třeba běhat? Udělej dnes první krůček a jdi si zaběhat, nemusí to být hned 5 kilometrů nebo super sprint, stačí kousek popoběhnout, střídat běh a chůzi, cokoli, co Tě posune. Každý takový krůček Tě přiblíží k požadované změně.

2) Nebo cítíš volání přestat používat kosmetické produkty obsahující chemii? Zajdi do obchodu a nahraď jeden běžný produkt ve Tvé koupelně za přírodní. Můžeš také podpořit další tvůrce, kteří přírodní kosmetiku nabízí. A nebo si přírodní kosmetiku můžeš začít vyrábět sama, zajít na kurz a poznat další, s velkou pravděpodobností napojené, bytosti.

3) Cítíš, že už nechceš do svěho těla přijímat tolik bílého cukru – nahraď tradiční sladkost za zdravou alternativu, kterou si upečeš, třeba za pomoci banánu.

(Toto jsou jen příklady, může to být cokoli!)

Každá nová činnost navíc vnese do Tvého života spoustu vedlejších benefitů. Nejen, že rozšiřuješ své hranice, obzory, posiluješ své světlo, ale zároveň Tě při ní čeká nové objevování, nové zážitky, poznatky, nová uvědomění a v neposlední řadě spousta nových vzkazů a indicií.

"Toto je jediné tělo, které zde mám, pečuji o něj jako o nejcennější chrám! "

Čakra okénko:

V každém z těchto 7 týdnů se také lehce zaměříme na 1 z našich čaker.
Od základů až po korunu.

KOŘENOVÁ ČAKRA

Pro první týden tedy připadá čakra první – kořenová, která úzce souvisí s naším tělem a ukotvením ve hmotě. Pokud chceme mít širokou korunu sahající až k nebesům, kterou budeme přijímat signály „shora“, je nutné mít také stabilní zakořenění v Zemi, aby náš strom nevyvrátil první slabý větřík (např. v podobě nějaké lehké životní zkoušky, lekce…). Čím více se věnujeme duchovnímu aspektu bytí, tím více můžeme mít občas tendenci si ulítávat a „ztrácet pevnou půdu pod nohama“. Ale právě proto, že jsme tady na Zemi, potřebujeme se také trošku uzemnit. U Světlonošů bývá kořenová čakra často oslabená (zejména pak u zrozenců vzdušných znamení). Je tedy dobré, věnovat jí péči. A jak už to bývá, posilováním a harmonizací kořenové čakry zároveň posilňujeme a prosvětlujeme i ty ostatní, neboť jedna část celku přímo ovlivní celek jako takový. Nyní se prohlubuje chápání toho, že nic není oddělené, ani duše od těla a proto je nutné o toto vzájemné propojení náležitě pečovat.

Způsobů, jak posilovat kořenovou čakru je hned několik. Patří mezi ně např. obklopování se červenou barvou, konzumace červených potravin, zemité zeleniny, vhodné afirmace, mantry či meditace a spojování se s přírodou… Přijmutí, že „teď jsem doma tady na Zemi, kam patřím a kde mám své důležité místo“. Já vím, občas toužíme po domově a vzhlížíme ke hvězdám, ale vypravili jsme se na Zemi, abychom se tu učili, poznávali či plnili důležitý úkol. Je to jedna z nejhezčích planet, kde můžeme být.

Kořenová čakra je tedy jakýmsi základem pro náš dům, bez něhož bychom nemohli stavět další patra. Můžeme si ji představit právě jako to tělo, bez jehož správné výživy bychom nemohli růst, a to ani fyzicky, ani duchovně. A přesně o tom je tento týden. Pečujme o to, co je hmotné, co pochází ze Země – naše tělo, abychom vyživili a mohli využívat plný potenciál toho, kým jsme – naší duše.

Tip:

V naší FB komunitě zakládám MAGICKÝ RECEPTÁŘ, do kterého tento týden vložím tip na super uzemňovací recept pro kořenovou čakru i na podporu imunity v podzimních dnech a na podporu detoxikačních orgánů, které nyní makají na plné obrátky.

Máš také svůj oblíbený recept na téma Světelné výživy? Poděl se o něj s námi ve skupině!

BONUS!

V tomto týdnu začíná také HRA HOJNOSTI – v neděli 10.10. a bude trvat 10 dní.
Více o hře hojnosti přidám v neděli ve videu do skupiny.

Odhlásit se