fbpx

2. TÝDEN

11.10.-17.10.2021

Já a má vnitřní BOHYNĚ

V tomto týdnu plynule navážeme na minulé téma, stále budeme naslouchat svému tělu. Tentokrát se zaměříme se na naši VNITŘNÍ BOHYNI, která žije v našem láskyplném chrámu a neměla by spát v jeho koutě… a tak ji probudíme k životu a popovídáme si s ní. Prozradí nám, tajemství ženského lunárního cyklu, který je jeden z největších zdrojů naší síly a skrývá se v něm přímo magický potenciál. Právě ono ženství v nás uchovává velkou magii. Díky němu máme k dispozici úžasné schopnosti, které nám umožňují překročit představy toho, co si myslíme, že je možné.

Často považujeme svůj cyklus za něco nepříjemného, namísto toho, zamyslet se nad ním jako nad nástrojem, který nám ženám poskytuje mnoho výhod. Mnohdy jej vnímáme pouze jako otravnou menstruaci, kterou musíme jednou za měsíc přetrpět, ale skrývá se v něm mnohem, mnohem více.

My ženy jsme, stejně jako život sám, CYKLICKÉ, občas se však nepochopené západním světem snažíme i v této oblasti přizpůsobit  lineárnímu pojetí života, a tím se o svůj potenciál okrádáme. Když se však nacítíme na svůj lunární cyklus a zavedeme do svého života dialog s vnitřní bohyní, otevřeme se ještě více našemu vesmírnému potenciálu, zaktivujeme ještě více svých darů, neb toto všechno jde ruku v ruce s vnitřní harmonií, pohodou, nalazením a tedy i napojením na magický synchronismus a život zázraků.

Stejně jako magická Luna na obloze, máme i my magické ženy 4 fáze střídající se během 28 dnů. A stejně tak jsou tyto fáze dorůstající, ubývající, nové nebo úplné. Tyto cyklické proměny probíhají na úrovni fyzické, mentální, emoční i duševní a ovlivňují nejen naše chování a náladu, ale i napojení na Vesmír.

 

Možná právě v období Tvé transformace začíná Tvá vnitřní bohyně volat o pozornost a intenzivně posílá zprávy a signály, abys ji naslouchala a abys více zapojila do hry svou lunární čarodějku.

A stejně jako minulý týden, zkus se i nyní na tyto zprávy a singály více zaměřit a zvědomit si, v jaké fázi se zrovna nacházíš, neboť každá fáze má své zesílené schopnosti a typické projevy, mění se intutivní vnímání, kreativní nápaditost, komunikativní dovednosti i fyzická síla.

Promluv si se svou vnitřní bohyní, čím více jí začneš naslouchat, tím lépe budeš identifikovat její vzkazy.

Opět je to o přijímání a odhalování.

 

A stejně jako minule, i nyní vnímej všemi svými smysly, toto téma se stává součástí Tvého života už navždy a maximálně Tě podoří v osobním rozvoji a růstu.

Lunární cyklus ženy

Luna luna lunární cyklus ženy,

přináší s sebou změny,

magických 28 dní,

jako fáze měsíce,

příliv a odliv

menstruace

Je to transformace

Každý měsíc znovu a zas

Uvnitř nás,

Čtyři fáze a v nich změny,

o tom je cykličnost ženy.

1. fáze: Vesmírná menstruace

Prvních zhruba sedm dní našeho cyklu je fáze menstruační, kdy se tělo očišťuje a připravuje na svůj další rozkvět. V této fázi je žena vědmou, naše intuitivní schopnosti jsou na samém vrcholu. Jakékoli vnuknutí nebo pocity jsou v této fázi tou nejryzejší pravdou. Tato doba je skvělá pro vnitřní dialog, pro zpracování dění uplynulého cyklu v sobě. V této fázi lépe, než kdy jindy, můžeme jít do hloubky a nalézat pravou podstatu věcí, odkrývá se nám pomyslný závoj a my se naplno otevíráme Vesmíru. Je to fáze klidu a odpočinku. Pokud tento klid dodržujeme a naši vnitřní bohyni plně při jejím relaxu a rozjímání podpoříme, náležitě se nám odmění po celý zbytek cyklu. Pokud však její hlas následovat nebudeme a budeme ji rušit a přemáhat, i to se podepíše na následujících týdnech – úbytkem energie, zhoršením vitality a zvýšenou únavou, což pak úzce souvisí i s nestabilitou emocí a podobně. Tato doba je doba pouštěním, dochází nám nejvíce, co už ve svém životě nechceme, ať už na úrovni fyzické či té nehmotné. Je to doba, kdy svůj život reflektujeme v jeho celistvosti s nejjasnějším úsudkem – pouštíme, opouštíme, odpouštíme, čistíme. Můžeme také dostávat úžasné nápady přímo ze Zdroje, naše napojení na Vesmír jede na plné obrátky a ani se nemusíme namáhat a intuitivní odpověď se dostaví okamžitě. V této fázi je velmi důležitá světelná péče, regenerace, odpočinek a vydatný spánek, kterého si tělo žádá více, než ve fázích ostatních. Využijme své vnitřní čarodějky a této fáze pro to nejčistější spojení se sebou i celým Vesmírem.

2. fáze: Energetická bohyně

S koncem menstruace nastupuje další fáze, trvající dalších zhruba 7 dní, je to fáze energetické bohyně. Čím více jsme při menstruaci naslouchali svému tělu a svým potřebám, tím více se nyní může naše bohyně projevit. Toto je fáze ideální pro plánování, pro učení se novým věcem, pro stanovování nových cílů. Nyní se může naše vnitřní bohyně plně soustředit a koncentorvat a má dostatek energie uvést své tvořivé nápady z fáze předchozí do pohybu. Ve fázi vesmírné menstruace není třeba jednat, tam je nutné zvědomit, aby mohla jednat dynamická bohyně, která má nyní na vše dostatek sil fyzických i duševních. Je to fáze nezávislé ženy, která má plně aktivního vnitřního muže a svou levou hemisféru (analytickou) nyní může využít nejefektivněji za celý cyklus. Pokud se chci ve svém životě pohnout, pokud chci dosáhnout změny, nyní je ta nejlepší chvíle pro plánování a zařizování prvních kroků. Zatímco ve fázi předchozí leží bohyně na své lenošce a popíjí čajík v teplých ponožkách, v této fázi má výzvám velké oči a vůbec se toho nebojí, vyskočí z křesla a jde do akce, vše jí jde od ruky, fyzická síla narůstá a vše je takové multifunkční. Proto vůbec nevadí, že si předtím více pospala, teď má sílu zdolat sedmihlavého draka a dokázat nemožné. Využijme své energetické bohyně pro stanovení si svých cílů a aktivní tvoření naší budoucnosti. Co přesně to má být, nám přece nedávno pošeptala bohyně vesmírná.

3. fáze: Komunikace

Nyní nastává fáze aktivní komunikace naší bohyně. A to verbální i neverbální a dokonce viditelná i neviditelná. Ona totiž vysílá řadu signálů. Doslova rozvibrovává vzduch kolem. Je zářivá, je empatická, umí se vyjádřit i naslouchat. Dokáže vše, co si zamane a o čem sní. Je to fáze superženy. V této fázi snadno navazujeme kontakty, budujeme vztahy a uvádíme plány z fáze předchozí do pohybu. Je to fáze, kdy záříme, kdy jsme sebevědomé, kdy nám bohyně ze zrcadla odpovídá „Jsi kočka“ a vnitřní hlas říká „To dokážeš!“. Vysvětlení je jednoduché, příroda to tak chtěla. Teď jsme co nejatraktivnější a nejotevřenější komunikaci s vnějším světem, protože je to fáze kolem ovulace, kdy vnitřní bohyně hledá ty nejvhodnější geny, které by byly kompatibilní pro zplození dokonalého potomka a my podle toho podvědomě jednáme i vypadáme. Funguje zde skvělá anténka na to, jakého partnera potřebujeme najít, máme v sobě super kompas a dotyčný super přijímač a senzor na naše vysíláné signály (a takto se třeba spojíme s tím partnerem, který je nutný pro nějakuo životní lekci nebo příjem dušičky, která si nás dva vybrala). V této fázi je také obzvlášť výhodné zkoušet druhý úkol. 🙂 Je to fáze podpory druhých, budování projektů, nacházení svého kmene, navazování spolupráce… protože teď jsme ozvláště citlivé na to, kdo nám „voní“ a kdo nám „nevoní“. Však to určitě znáš, tyto dny to funguje totiž doslova, naše smysly jsou velmi bystré. Využijme své komunikativní bohyně v uskutečňování svých snů a v realizaci nápadů. Plán už máme připravený od energetické bohyně. 

4. fáze: Kreativní flow

S odchodem ovulace nastupuje další fáze – premenstruační, která může být buď velká otrava a nebo také velká zábava. Jde o to, jaký úhel pohledu zaujmeme. Všimni si, že jsi v této fázi velmi nápaditá a tvořivá. Chodí Ti inspirace ze všech stran a protože se v tuto dobu pomalu, ale jistě otevírá Tvé plné napojení, které vyvrcholí  s blížící se menstruací, chodí Ti inspirace a nápady přímo shora. Je to doba tvorby, kdy se lehce oddáš flow při jakékoli činnosti. Tvá vnitřní bohyně nyní přemýšlí velmi originálně. Do akce se dostává více pravá mozková hemisféra, zodpovědná za kreativitu, zatímco ve druhé fázi jsme mohly pro změnu skvěle zapojit tu levou, která je spíše analytická. Nyní nejdeme tolik ven, jako do sebe, kde nacházíme spoustu pokladů. Je to tedy skvělý zhruba týden pro nalézání řešení, mnohdy také fáze aha momentů. Zatímco ve fázi třetí jsme byly spíše extrovertní, teď je mnohem příjemnější usednout a psát, kreslit, vyrábět, tvořit… A se zvýšenou citlivostí dáme do tvorby i více své esence a protkáme ji vnitřním božstvím. Fyzická síla pomalu ubývá a lenoška se pomalu připravuje, ale ještě než na ni ulehneme, aktivně tvořme, nořme se do svých vizí a nápadů, meditujme a buďme v souladu s naší bohyní, která se momentálně nachází v kreativní flow. S chutí na dobrou čokoládu, protože intuitivně ví, že potřebuje doplnit hořčík, který zanedlouho bude odcházet z těla ven. Pokud jsme předešlé cykly byly v souladu se svými potřebami, ať už to byly potřeby fyzického těla, potřeby emoční, potřeby vztahové či jakékoli jiné, budeme i nyní v souladu s příchozí menstruací a pocítíme harmonii na tělesné i duševní rovině. Stačí následovat plán, poslouchat intuici a jít s proudem. A takový je celý život. Když následujeme své vnitřní vedení, náležitě se nám odmění – emoční stabilitou, vnitřní rovnováhou, vitalitou a zdravím.

Světelná výživa vnitřní bohyně

Svůj cyklus můžeme zharmonizovat pomocí světelné výživy, která prosvětlí chrám bohyně.

Vnitřní bohyně má ráda např. kontryhelový a heřmánkový čaj nebo pupalkový olej. Také potraviny bohaté na hořčík, např. kvalitní vysokoprocentní čokoládu. Co ji ruší, jsou toxiny, včetně bílého cukru a v období odpočinku a čištění (menstruace) také kofein.

Úžasnou výživou je pro ni hormonální jóga, která reguluje hormony v těle a ovlivňuje nejen naši ženskou pohodu během cyklu, ale také vzhled, spánek a náladu.

Výživné je pro ni posilování pánevního dna, což můžeš trénovat během každého dne, ať už třeba právě jógou, speciálními cviky nebo tréninkem s různými pomůckami. A nebo tím nejpřirozenějším způsobem – orgasmem, který je přímo pokladnicí Tvé bohyně.

Když je bohyně bolavá, světelná výživa, která zaručeně funguje, je léčení přikládáním rukou, ať už za pomoci Reiki nebo jiného systému léčení, včetně toho intuitivního. V kombinaci s masáží teplým bylinkovým olejem, je pak bohyni blaze a druhá čakra si krásně libuje.

Nejvíce ji však vyživuje komplexní bytí a žití v souladu s lunárním cyklem, tedy bytí v souladu sama se sebou a se svým božstvím.

SVĚTELNÝ ÚKOL : Dialog s vnitřní bohyní a tvorba

"4 fáze a v nich změny - o tom je cykličnost ženy"

Tento týden si popovídej se svou vnitřní bohyní o lunárním cyklu. Zvědom si, v jaké z jeho 4 fází se momentálně nacházíš a jaké požadavky pro tuto fázi Tvoje vnitřní bohyně má. Chce spíše odpočívat nebo tančit? Chce plánovat a nebo reflektovat? Jaká je v této fázi její čarodějná podstata? Je na vrcholu své intuice? Pak je na čase toho náležitě využít! Naciť se opět na své tělo a naslouchej mu, co aktuálně potřebuje v kontextu Tvé cykličnosti a tyto jeho rady následuj.

Součástí tohoto úkolu je i kreativní tvorba:

Vytvoř si MĚSÍČEK, tedy takový ukazatel Tvé aktuální fáze, který Ti pomůže chápat Tvé tělo, Tvé pocity, Tvé potřeby, Tvůj výkon i Tvé magické napojení a na plno využívat svůj dostupný potenciál. A stejně jako má měsíc své 4 fáze, rozděl si ho i Ty na 4 části. Můžeš si vyrobit kolečko, ve kterém budeš posouvat šipkou nebo přendavat magnet/barevný špendlík. Nebo si můžeš vyrobit 4 měsíčky (úplný, couvající, nov, dorůstající) a aktuální si dát na nástěnku, vložit do diáře… Opět se fantazii meze nekladou. Ke každé z fází si můžeš připsat typické znaky, Tvé typické nálady, pocity, potřeby… A také je zábava sledovat, jak se synchronizuješ s paní Lunou na nebi nebo s dalšími bohyněmi v okolí. 😉

V tomto úkolu zapojíš svoji KREATIVITU, skrze kterou posiluješ svou druhou čakru, o níž pojednává aktuální „čakra okénko“.

Tento lunární ukazatel může být navíc velkým pomocníkem nejen Tobě, ale i zbytku domácnosti, kdy manžel konečně pochopí, že třeba zrovna není ten správný čas na nevhodné vtípky a kdy naopak očekávat bohyni v plné své kráse. 😉

I toto téma a tento druh komunikace zařaď do svého života i po následující týdny.

"A tak tančím se svou vnitřní bohyní..."

A ÚKOL číslo 2: Tvá kosmická síla – Miluj se a aktivuj svoji hadí sílu, která hýbe Vesmírem.

Probuď svou vnitřní bohyni, vyzvi ji k tanci a potrénujte spolu Tvou hadí sílu. Tento úkol spočívá v tom, užít si sexualitu na novém levelu. Protože právě vědomé milování je taktéž klíčem k vyšším sféram a způsobem, jak probouzet své vnitřní světlo a zářit. Jednak si užívej svoji ženskost a svůj půvab a posiluj své sebevědomí světelnou péčí, která Ti přijde na mysl. Můžeš své tělo mazat před zrcadlem voňavým tělovým mlékem a prožívat každý svůj dotek na Tvém krásném těle. Uvědom si jeho kvality a magičnost každého jeho zákoutí. A pak potěš svou bohyni orgasmem – ať už s Tvým milým, milou nebo sama se sebou. Představ si centrum Tvé hadí síly (kousek nad kořenovou čakrou – když se nacítíš, tak ho uvidíš/ucítíš, případně stačí opět klasicky požádat), vizualizuj si též svou zářivou druhou čakru a na základě vnitřního návodu a hlasu Tvé intuice toto místo uvnitř Tebe rozdmýchávej a posiluj.

Cvičení: Toto cvičení si zkus v rámci milování během tohoto týdne. Nadechni se zhluboka nosem, zavři oči a pomyslně se dívej jakoby na špičku nosu, špičkou jazyka se dotkni středu horního patra a zároveň soustřeď svou pozornost do oblasti pánevního dna, které zatni a podsaď pánev, až vznikne vír obrovské energie, můžeš ho dokonce vidět svým vnitřním zrakem. Potom jemně zatlač a tuto energii nasměruj a pošli do svého lůna nebo G-bodu a nebo ji vyžeň nahoru po páteři, pomyslně napříč všemi čakrami. Pak vydechni, uvolni jazyk i oči a užij si ohňostroj a uvolnění. Pokud budeš trénovat s protějškem, bude příjemně překvapen.

Toto cvičení napomáhá probuzení Tvé kosmické síly, prohlubuje sebepoznání a podporuje imunitní systém.

Samozřejmě můžeš zkusit jakékoli vlastní techniky, které jsi vymyslela nebo které Ti třeba právě tento týden přijdou na mysl. Toto je jen tip ode mě, který jsem si vymyslela (objevila stažením návodu ze Zdroje) a který funguje mně. Ale ještě nutno podotknout, že tyto techniky by nefungovaly bez lásky – a to především té k sobě samé, na základě které pak jednáš i ve všech dalších oblastech a která je světlem Tvého chrámu a budíkem Tvé vnitřní bohyně.

PS: Nic se neděje, pokud to nevyjde hned napoprvé, jde o to, si to zkusit a zažít něco trochu nového. A i zde platí, že trénink dělá mistra. Možná už jsi dokonce ostřílená sprinterka, ale i přes to zařaď toto cvičení tento týden do svých světelných aktivit a napiš si, co jsi prožila či si vymysli cvičení vlastní.

"Vyzývám svou bohyni k tanci a naplno prožívám své ŽENSTVÍ! "

Čakra okénko:

SAKRÁLNÍ ČAKRA

Druhý týden se nese ve znamení čakry druhé – křížové nebo-li sakrální, která je spojena s naší tvořivostí a sexualitou, což je v podstatě ta nejzákladnější tvořivá energie, díky níž jsme se mohli vtělit a zakusit životní zkušenosti. Křížová čakra přímo navazuje na čakru kořenovou a naslouchání svému tělu a péče o něj a zde opět jeho plnohodnotná výživa hmotná i nehmotná podporuje její správnou funkci. Tato čakra souvisí s naší imunitou a když je oslabena, oslabuje se i naše obrannyschopnost, tedy – náš světelný kabát se páře. I nadále tedy nasloucháme svému tělu, tentokrát vedeme dialog s vnitřní bohyní a naciťujeme se na náš lunární cyklus a jeho aktuální fázi, včetně jejích typických znaků a potřeb. Minulý týden jsme hovořily o tom nejcennějším chrámu – a právě v něm naše vnitřní bohyně bydlí a touží tam po projevení energie, ne jejím zadržování, i proto se v tomto týdnu tyto aspekty spojují ve světelných úkolech.

Jelikož jsme starými dušemi, které zde strávily již mnoooho inkarnací, neseme si s sebou také paměť veškerého sexuálního prožívání těchto mnoha životů. Mnohdy jsme na základě prožitků minulosti (a to samozřejmě i té ze současného života), které ani nemusíme vědomě vnímat, svou druhou čakru oslabily až zablokovaly. To se pak může projevovat různým oslabením, neschopností projevit svou vnitřní bohyni v plné kráse, ženskými problémy, neplodností a podobně. Když druhou čakru odblokujeme a „vyléčíme“, otevřeme se tomu, že můžeme více využívat svůj potenciál – protože právě toto projevení je klíčové pro dosahování vyšších sfér. Probuzení naší vnitřní bohyně, projevení té energie v nás, která hýbe celým Vesmírem. Protože vědomý orgasmus ženy je jako vlna světla, která zaplaví oceán.

A jak už to bývá, posilováním a harmonizací křížové čakry zároveň přímo ovlivňujeme čakry sousední, tedy čakru kořenovou a čakru solar plexu, se kterou navážeme příští týden. A samozřejmě prosvětlujeme i všechny ostatní. Nyní se prohlubuje chápání toho, že nelze pracovat na vyšších čakrách bez náležité péče o čakry základní, které tvoří opravdu základnu pro naše anténky. A právě prací na této základně zefektivňujeme příjem signálů shora a náš duchovní vývoj. Vnitřní bohyně potřebuje svůj stabilní sladký příbytek, ve kterém se může projevit.

Způsobů, jak posilovat sakrální čakru je opět mnoho. Patří mezi ně např. obklopování se oranžovou barvou, konzumace oranžových potravin, vhodné afirmace, mantry či meditace. Úžasným způsobem, jak tuto čakru rozproudit je kreativní činnost. Vezmi pastelky a namaluj svou vnitřní bohyni a nebo ji rovnou vyzvi k tanci. Tvoř! A tvorba Tě uvolní. Další skvělou výživou pro tuto čakru je radost a užívání si hojnosti, ano ano, i proto Hra hojnosti probíhá především v tomto týdnu. Vnitřní bohyně si chce dopřávat dostatek, chce se obklopovat krásnými věcmi, žít úžasné zážitky, dopřávat si radostí (pozor, nemyslím plýtvat nebo bezúčelně rozhazovat ;-)) ale žít v dostatku, který tu je pro všechny a bránit jeho toku k sobě blokuje i energetický tok v nás. Protože i peníze jsou ENERGIE a jejich používání je nastolování ROVNOVÁHY formou výměny. A my chceme energii čerpat všemi dostupnými zdroji, abychom mohly zářit…protože když záříme, plníme svou misi pracovníka světla a děláme hezčí svět.

Tip:

Podzim je období dýní a právě DÝNĚ je skvělá sezonní oranžová potravina, ze které se dá vykouzlit spoustu výborných a zdravých pokrmů, které podporují proudění sakrální čakry. Tento týden si uvař něco z dýně a můžeš si opět udělat malý rituálek, kdy dáš pod talíř s pokrmem náš energetický obrázek a vyšleš záměr harmonizace druhé čakry. A pak už si jen pochutnáš a necháš, ať se věci stanou.

Máš také svůj oblíbený recept z dýně nebo jiné oranžové potraviny? Poděl se o něj s námi ve skupině!

HRA HOJNOSTI

Nezapomeň, že právě probíhá HRA HOJNOSTI, která začala v neděli 10.10. a trvá 10 dní.
Více o hře hojnosti najdeš ve videu ve skupině.

Odhlásit se