fbpx

3. TÝDEN

18.10.-24.10.2021

Já a mé vnitřní SLUNCE

V tomto týdnu plynule navážeme na předchozí témata, stále budeme vyživovat své tělo – tentokrát však přichází bohatá výživa mentální! Zaměříme se na SEBE SAMÉ – na to „kým vlastně jsme“. Každá z nás má nějakou identitu – jméno, číslo, povolání, pozici v rodině, nálepky ze školy, z práce, ze společnosti… A pak se může stát, že úplně zapomeneme na to, kým jsme vlastně doopravdy – ve své prvopodstatě, v té nejpřirozenější formě. Kdo jsme, když neexistuje vnější soud, ale jen naše JÁ – naše osobní identita, né ta, kterou nám utvořila společnost a my se jí jako žena přizpůsobily, nechaly se onálepkovat a tím zakryly naši opravdovost. Je dobré vědět kým jsem, protože jedině pak to můžu zářit do světa! Ty přece chceš být sama sebou, ty dokonce musíš být sama sebou, abys zde mohla plnit svoji misi, protože když nejsi sama sebou – tak nezáříš a logicky nemůžeš své světlo šířit dál! Ale abys mohla být SAMA SEBOU, musíš také vědět, co to znamená, tedy KDO vlastně jsi?

Strhej ze sebe masky kašpárků, který se snaží vyhovět, sloužit, pobavit, přesvědčit… a přestaň si na něco hrát. Dovol si sundat nálepky společnosti a vysvleč se sama před sebou do své přirozené nahoty.. Buď to TY! Je to velmi důležité.

A když se podíváš na to, kdo jsi, dovolíš si VIDĚT SE, SPATŘIT SE, ZŘÍT SE právě taková, jaká jsi, v postatě si na sebe posvítíš a s nejvyšší pravděpodobností u sebe spatříš i něco temného v podobě parazitů, škůdců, upírů… Ti mohou být zvenčí, ale mohou být i Tví. V úkolech tohoto týdne se tedy zaměříš i na to, co Tě vysává, užírá, co na Tobě parazituje nebo co v Tobě hnije, protože jsi to nemohla strávit. Jsou tam červi, kteří se Tebou živí a kradou sílu ze tvého krásbého jablka? Je to náročný, ale důležitý úkol a i v něm budeš pokračovat i nadále v průběhu dalších týdnů.

Toto vše se pak přímo uměrně odráží na našem těle, které je přímým obrazem světelného kabátu. Když nevíme, kdo jsme a neznáme sami sebe a svou hodnotu, náš světelný kabát slábne. Stejně tak záležitosti, které nás užírají, které nemůžeme strávit, nám vysávají naši životní sílu, tedy naše vnitřní Slunce oslabuje, vyhasíná. Toto se projevuje nejvíce v oblasti bříška a trávicího traktu. Pokud je světelný kabát nedostatečný, máme tendenci ukládat si v těchto místech ochranu v podobě kabátu hmotného. Pokud na nás něco parazituje a nebo se necháváme užírat zevnitř, projeví se to v žaludku, ve střevech i na naší kůži a v době, kdy se transformujeme se z této kůže vysvlékáme, jako had. Čistíme se a to jde skrze detoxikační orgány, které potřebují Tvou mentální výživu. Třeba takovou, že je přímo prozáří paprsek Tvého Slunce, protože si uvědomíš sebe sama, protože se oceníš, pochválíš, protože budeš bojovat a ne se stahovat do kouta, budeš se projevovat ve své plné, zářivé kráse.

S velkou pravděpodobností právě v období Tvé transformace začíná Tvé vnitřní Slunce tolik toužit naplno zářit a obohacovat svou září celý svět. Proto Tě volá o pozornost, chce, aby ses postavila do své plné síly, chce, aby ses dala na první místo, chce, abys znala svoji pravou hodnotu a cenu a ono se mohlo skrze Tebe projevovat ven! Posílá Ti signály ono i celý Vesmír, posílá Ti do cesty prožitky, zkušenosti, zkoušky, lekce, ve kterých zjišťuješ, kým doopravdy jsi a ve kterých si svou pozici musíš ustát. A je to tak v pořádku.

Promluv si se sebou, se svým zářivým jádrem, čím více spolu budete komunikovat, tím více se prohloubí Tvůj vztah sama k sobě a vědomí sebe sama.

Tentokrát je to hodně o odhalování a také velikém přijímání – sebe sama.

A stejně jako minule, i nyní vnímej všemi svými smysly, toto téma se stává součástí Tvého života už navždy a maximálně Tě podoří v osobním rozvoji a růstu. Buď a buď to TY.

Bude přicházet mnoho zkoušek a lekcí – ty jsou zde ale pro Tebe, jejich překonáním rosteš a posouváš se na další level Tvého potenciálu! Stůj si za tím, kdo doopravdy jsi! Protože tím pomáháš celému světu!

Světelná výživa vnitřního Slunce

Naše vnitřní Slunce můžeme rozzářit mnoha způsoby. Nejjednoduší a nejpřirozenjěší způsob, jak jej vyživit, je jít ven a připojit se na světelnou nabíječku. Otevři se paprskům Slunce a nechej se jimi pohladit.

Obzvláště účinná je zlatá mentální výživa – umět se pochválit, být si vědoma svých životních úspěchů a vidět svoji hodnotu a cenu.

Další světelnou výživou je svoboda. Ta úzce souvisí s tím, že vím, kdo jsem, kde jsou mé zdravé limity a zdravé ego, které nepřevyšuje duši, ba naopak je jejím láskyplným partnerem.

Slunečnicová semínka jsou semínky z hvězd, jejich zařazením do svého jídelníčku jsi napájena rovnou ze Zdroje.

Voda nabitá Sluncem je samozřejmostí, stejně jako všechny potraviny, kterých se slunce dotklo svým paprskem – ovoce, zelenina, obilniny…

Jo a ta úplně nejlepší? Být sama sebou! 😉

SVĚTELNÉ ÚKOLY :

Dialog se sebou samou - KDO JSEM?

Tento týden si popovídej sama se sebou, podívej se do sebe, do svého nitra a zjisti, kdo vlastně jsi.

Nejde o to, kdo jsi z pohledu vnějšku, z pohledu rodiny a společnosti, ale KDO JSI OPRAVDU TY? Ve své přirozenosti a prvopodstatě? Není to žádný souhrn nálepek, který Tě kategorizuje v tomto systému, ale je to to, co cítíš, je to Tvá osobní identita, je to to, co se třeba i bojíš nahlas vyslovit, aby si někdo něco nepomyslel, abys nebyla odsouzena, odvržena či jakkoli persekuována za to, že víš, kdo jsi. Pověz mi, kdo je schovaný tam uvnitř?

Součástí tohoto úkolu je i kreativní tvorba:

Vytvoř si SLUNÍČKO IDENTITY, tedy takový ukazatel toho, kým jsi. Můžeš si ho vypsat do světelného listu a nebo vyrobit, jak jen sama budeš chtít, opět kreativitě a fantazii se meze nekladou. Jsi to TY, vyjadřuješ SEBE!, tak následuj SVÉ volání.

PS: Můžeš jej vytvořit takovým způsobem, který je v souladu se Tvou aktuální fází.

Světelná nabíječka

Životadárné světlo, které nám dává Slunce, funguje jako světelná nabíječka. A tak se k ní v tyto dny připoj. Jdi ven a nech se pohladit paprsky slunce. Na chvíli se zastav a zdvihni k němu ruce a nech jeho energii proudit do svých dlaní. Zároveň je to pozice odevzdávání a přijímání. Odevzdej, co Tě tíží, a přijímej na místo toho světlo. Tvou bytost krásně prostoupí a ona jej pak bude nosit v každé buňce svého těla. Slunce je silou ohně podporující třetí čakru, kterou tuto sluneční energii přijímáme.

Je zataženo? Šedivo? Nevadí, i na podzim Slunce svítí! Všimni si, že může být celý den pochmurno, ale Ty vyjdeš ven a Slunce vyjde taky! Tobě na pozdrav! Začni tomu věnovat pozornost a určitě zaznamenáš, že se to stává pravidlem. Je to díky Tvé silné a široké energii – ano takovou sílu máš. Můžeš si pomoci kouzlením napřaženýma rukama a – jak už to chodí – požádáním.
“Žádám Tě, Slunce sviť! Děkuji!”

Pod Sluncem prones následující kouzelnou formulku:

Milé Slunce, dodej mi sílu života,
prostup mé tělo i mysl
chci vnímat svůj hlubší smysl.
Obal mě do zlata,
protože přesně takovou cenu mám,
zasloužím si to nejlěpší a
Tvé světlo s vděčností přijímám.”

Zlatá mentální výživa

Světelná výživa je důležitá a ta mentální je stejně podstatná jako ta hmotná. Tento týden si dopřej zlatou mentální výživu v podobě sebeocenění. Důležité je – umět se pochválit. Každý z nás má cenu zlata. Pracuješ na sobě, rosteš, zrekapituluj si své životní úspěchy. Na co jsi ve svém životě pyšná?

Nemusíš mít deset titulů, Nobelovu cenu nebo být mistrem světa, abys na sebe mohla být pyšná. Nauč se pochválit za maličkosti. Povedlo se Ti uvařit dobré jídlo? Super. Udělala jsi někomu radost? Nádhera! Rohodla ses pro život v radosti a lásce? No výborně!

Už jen to, že jsi tady, v tomto programu, který vyžaduje chuť jít do akce, odvahu a sílu, mnoho znamená. Jsem na Tebe pyšná!

Do světelného listu si sepiš 10 (či více) věci, na které jsi ve svém životě pyšná!

Parazité a zloději síly

Čím více rosteme a více záříme, tím více hrozí, že se na nás může chtít někdo přicucnout a přiživit. Ten někdo může být hmotný i nehmotný a oba dva nás můžou pěkně vysávat a mnohdy nenápadně – jako klíště, které se vyživuje naší životní silou a tím roste! Zamysli se nad svou energií a nad tím, jestli není NĚKDO nebo NĚCO, kdo/co Tě vysává, kdo/co Ti bere energii? Tito škůdci, parazité a zloději mohou být opět vnější i vnější, něco na Tobě může být přicuclé, však něco Tě může vyžírat i zevnitř – jako parazité užírají strom.

Příklad: Může to být někdo ze Tvého okolí, může to být přisedlík, ale také to může být něco, co Ti bere sílu a zpomaluje růst – třeba nějaká látka, které sloužíš a která Tě obírá o Tvé tvůrcovství. (Já měla zlodějů síly hned několik, mezi ty uchopitelné patřila třeba „vysávácí“ kamarádka nebo např. alkohol a cigarety, ale také entity, které na mě mohly, když jsem spadla do nízkých vibrací – udělaly se díry ve SVĚTELNÉM KABÁTĚ…) A my už z prvního lesíka dobře víme, kdo nebo co takové díry může způsobit. Stejně tak může být takovým solidním vysavačem třeba nějaká činnost nebo pozice, ve které jsi nešťastná a která Tě vyčerpává.

Zamysli se, podívej se do sebe a požádej si o znamení a indicie a sepiš si to do světelného listu s úkolem.

"Mé vnitřní SLUNCE, vyzývám Tě sviť!"

Čakra okénko:

ČAKRA SOLAR PLEXU

Třetí týden je o čakře třetí – je to čakra solar plexu, která je naším vnitřním Sluncem a centrem osobní indentity. Tato čakra souvisí s naší sebehodnotou, vědomím vlastního JÁ a emocemi. Když je oslabena, vyhasíná naše vnitřní záře. Skrze tuto čakru můžeme skvěle dobíjet náš světelný kabát – a to přímo ze Slunce. Tentokrát vedeme dialog se sebou samými a naciťujeme se na naše vnitřní Slunce. Naše bohyně, která bydlí v nejcennějším chrámu má také ráda drahé kameny a právě tato čakra je oním zářivým drahokamem v nás. Je Sluncem, které svítí shora do chrámu a prosvětluje celou Bohyni. Je to taková její nabíječka.

Když je tato čakra v harmonii, jsme opravdovými tvůrci svého života místo obětí vnějšího dění. Jsme si vědomi sebe samých a naší hodnoty a tuto vibraci vysíláme do Vesmíru. Je důležité vědět, kdo jsem, protože když to nevím, jak to mám zářit do světa? Víme, že vše, co se v našem životě děje, můžeme ovlivnit jen a pouze my, a také jsme na to dost silní a jdeme s hlavou vztyčenou ke Slunci vstříc svému životu na pozdrav. Správná funkce této čakry nám umožňuje více využívat náš potenciál – protože více záříme a tím se naše energie rozšiřuje, pole záměru nebo-li modliteb a přání se zvětšuje a předchází nás a my se otevíráme většímu proudu synchronismu. Ano ano, dějí se pak zázraky a manifestace se urychluje, však už to známe.

A jak už to bývá, posilováním a harmonizací solární čakry zároveň přímo ovlivňujeme čakry sousední, tedy čakru křížovou a srdeční, se kterou navážeme příští týden. A samozřejmě prosvětlujeme i všechny ostatní. Nyní se upevňuje chápání toho, že nelze pracovat na vyšších čakrách bez náležité péče o čakry základní, které tvoří opravdu základnu pro naše anténky. A právě prací na této základně zefektivňujeme příjem signálů shora a otevíráme se vyšším sférám. Tato čakra je silným jádrem celé této základny. Vnitřní bohyně potřebuje svůj stabilní sladký příbytek, ve kterém se může projevit, a aby mohla plně fungovat a objevovat, potřebuje vidět a být viděna a k tomu potřebuje SVĚTLO. A to jí dodá její Slunce zářící shora do jejího nejcennějšího chrámu, které vyživí její stabilitu až po samé základy. Protože, jak dobře víme, bez Slunce by nebylo života.

Způsobů, jak posilovat solární čakru je opět mnoho. Patří mezi ně např. obklopování se žlutou barvou, konzumace žlutých potravin, vhodné afirmace, mantry či meditace. Úžasným způsobem, jak tuto čakru rozproudit je mít přátelský vztah sám k sobě a stavění sebe sama na první místo – tedy znát svou hodnotu a díky tomu být i zdravě asertivní! Další skvělou výživou pro tuto čakru je vnímání dějů kolem nás jako dějů pro naše nejvyšší dobro – které si přejeme a zasloužíme! A i pro tuto čakru platí – správná světelná výživa našeho těla, na kterou jsme si posvítili hned v úvodu programu, neboť tato čakra je spojena s trávicími orgány a těžká, toxická a masitá jídla jí vůůůbec neprospívají. No a pokud máme zdravé sebevědomí, energie v této čakře proudí a nekumuluje se v blokády, která pak způsobují sklony k závislostem, např. ve formě přejídání. A to jde ruku v ruce, závislost se poté podepisuje na sníženém sebevědomí a člověk se ocitá v bludném kruhu a spadne lehce do pozice sluhy své závislosti, protože daná věc už neslouží jemu, ale on jí. Ale nikdy není pozdě na to, vzchopit se, vzít život opět pevně do svých rukou a stát se bojovníkem a své vnitřní Slunce pěkně rozsvítit a tím i celou svou bytost! A v neposlední řadě zde vstupuje do hry Hojnost, když znám svou hodnotu a cenu, také vím, že si zasloužím to nejlepší! I proto naše hra vrcholí tento týden.

Tip:

Podzim je období žluto-zlatého listí, ideální barva pro dočerpání síly naší solární čakry. Proto se jdi dobít někam k javorům či jiným dožluta zbarveným stromům, pohrabej se v listí, můžeš ho kolem sebe házet, stoupnout si pod strom a užívat si, jak lístečky dopadají přímo na Tebe. A až z toho momentu pořídíš krásný snímek na památku, poděl se s námi ve skupině. 🙂

HRA HOJNOSTI

Nezapomeň, že právě probíhá HRA HOJNOSTI, která začala v neděli 10.10. a končí tento týden – 19.10.2021.

ÚPLNĚK na DEN STROMŮ

Tento týden je ÚPLNĚK na Den stromů – 20.10.2021. Čeká nás tedy společná seance – budeme meditovat ve společném transformančím poli se světelnými kódy, ve středu ve 20 hodin a 10 minut.

Odhlásit se