fbpx

4. TÝDEN

25.10.-31.10.2021

Já jsem LÁSKA!

V tomto týdnu přebírá slovo ta nejmocnější čarodějka ve Vesmíru – univerzální kosmická síla jménem LÁSKA. V přechozích týdnech jsme hodně vyživovaly naše tělo, nyní budeme vyživovat také ve velké míře především naše srdce, protože srdíčko je zdrojem a hybnou silou naší životadárné esence. Zaměříme se na SEBE SAMÉ, ale i na DRUHÉ, protože všichni jsme JEDNÍM. Budeme si věnovat lásku, budeme se ladit na melodii svého srdce a zároveň budeme posílat paprsek lásky všem, se kterými se potkáme.

 

Jako malé holčičky jsme měly oči i srdce dokořán. Jak jsme ale dospívaly a stávaly se součástí systému a pozemských zkušeností, čelily zkouškám a zažily ublížení a křivdu, svá srdíčka jsme více či méně pozavíraly, stejně jako ty oči. Postavily jsme si kolem něj hradbu, daly ho do brnění nebo schovaly do mrazáku. Usnuly jsme jako Šípkové Růženky. A pak přišel princ (který mohl mít mnoho podob), aby nás probudil a opět v nás aktivoval proud lásky a rozpomínání, otevřel nám oči a naše srdce opět rozehřál.

V období Tvé transformace se chce Tvé srdce zase otevřít. Chce shodit brnění. Chce nechat spadnout hradbu, kterou si kolem sebe postavilo. Chce ven z ledničky, kam si ho možná někdy schovala, aby Ti už nikdo neublížil. Chce se rozehřát. Chce se slunit a zároveň zářit. Tolik touží se naplno projevovat a obohacovat svou láskou celý svět. Proto Tě volá o pozornost, chce, abys zbořila i ty poslední zbytky hradeb. Abys sundala všechna brnění, i ta nejjemnější. Protože jedině tak budeš opravdová, jedině tak můžeš naplno zářit. To srdce se chce dotýkat ostatních srdcí a zažívat propojenost. Chce skrze Tebe promlouvat, chce Ti radit, vést Tě, navigovat. 

Chce, abys naplno pochopila, že láska není nic, co si musíš zasloužit nebo co můžeš ztratit. Láska je v Tobě a nikdy nezmizí. Tvé srdce chce, aby sis uvědomila, že láska není ani vlastnění, ani lpění, ale mír a přijímání. A také Ti chce říct, že je chráněné, že se nemusíš bát. Má ochranu v podobě toho, že se máš ráda. Jeho světelný kabátek můžeš krásně posilovat láskou k sobě samé a ke všemu, co Tě obklopuje. Tím, že uvidíš krásu ve všem kolem Tebe, ale především v sobě. Nemusíš se bát, strach už není to, co jsi ochotna prožívat. Stáváš se součástí nové reality. A v té je bezpečné mít srdce dokořán. Bezpodmínečně DÁVAT i PŘIJÍMAT lásku.

Když své srdce zavíráme nebo neposloucháme jeho hlas, opět se to uměrně odráží na našem těle, které je přímým obrazem světelného kabátu, který takovým jednáním veeelmi slábne. Když zavíráme své srdce v bolesti, když ho nenecháme zářit, když si kolem něj stavíme hradbu, když jsme vystrašené a ublížené, když lpíme, když chceme vlastnit nebo když se vzdáváme a necháváme se strhnout vlnou smutku a osamění, rolí oběti, chudinky, upadáme v sebelítost a zažíváme vinu, pak se může stát, že pociťujeme velký tlak, který může vyústit až v řadu nemocí týkajících se srdce, krve nebo dýchací soustavy. Cítíme kámen na srdci, je nám těžko u srdce, cítíme rýhy, které se vrývají, zažíváme srdceryvné prožitky, které se projevují skrze hrudník. Vyloženě cítíme bolest duše. Tuto bolest cítíme, i když se proměňujeme a probouzíme, je to odlupování slupek, je to právě to boření hradeb a otevírání srdce, transformace někdy může bolet, ale je krásná a přináší osvobození a návrat k té nejryzejší podstatě v nás.

 

Promluv si se svým srdcem, zeptej se ho, co chce. Nech mluvit hlas svého srdce. Neumlčuj ho. Jednej podle toho, co CÍTÍŠ, ne podle toho, co MYSLÍŠ. Pusť staré vzorce a dej svému srdci ZELENOU. A já Ti garantuji, že ono Ti nikdy neporadí nic, co by bylo proti plánu Tvé duše. Byť rozumu se to zdá na hlavu padlé. Ano, nech hlavu padnout a následuj hlas svého srdce.

Tentokrát je to hodně o otevírání, dávání, ale opět také o velikém přijímání – sebe sama a lásky, které se Ti dostává.

A stejně jako v předchozích týdnech, i nyní vnímej všemi svými smysly, kam Tě Tvé srdce vede. Toto téma bylo, je a bude součástí Tvého života už navždy a maximálně Tě podoří ve Tvém osobním vzestupu. Uvědom si, že TY jsi LÁSKA!

PS: Vše, co ještě nebylo na citové úrovni dočištěno, odpuštěno a dořešeno, se nyní bude hlásit o slovo. Představ si, že Tvé sdrce vibruje na určité frekvenci. Když se dostaví frekvence vyšší, je to jako blesk, jako zásah světla, které otřese celým systémem a posvítí na usazeniny, které je nutné zpracovat a vyčistit (já vím, že už si připadáš jako uklízečka, ale jsme v tom všechny spolu :-)). Není to nic zlého. Je to přirozený proces. Nejrychlejší cestou, jak se usazenin zbavit a vibraci přijmout a ustálit, je jejich transformace ve světlo, což můžeš udělat například odpuštěním. Tímto vším rosteš a stále více se nalazuješ na rytmus Vesmíru a posouváš se na další level Tvého potenciálu! A když přijde překážka – je to jen zkouška a ta je tu pro Tebe, na to nezapomínej.

Světelná výživa SRDCE

Naše srdíčko můžeme rozzářit mnoha způsoby. Nejjednoduší a nejpřirozenější způsob, jak jej vyživit, je LÁSKA. Její dávání i přijímání. Otevři své srdce všudypřítomné lásce a nech ji Tebou proudit. A zároveň svým paprskem lásky pohlaď ostatní.

Obzvláště účinná je výživa s názvem ODPUŠTĚNÍ – a to ostatním i sobě.

Další světelnou výživou je PŘÍRODA. Přítomnost přírody, zelené barvy a přírodních bytostí Tvé srdíčko zharmonizují.

RADOST je jako elixír, který Tě vyživí a rozzáří Tvé srdce do všech stran. Raduj se, raduj se ze života, raduj se, protože jsi!

Dalším světelnou výživou srdce je SESTERSTVÍ, BRATRSTVÍ a PROPOJENOST. Buď s lidmi, které miluješ. Sdílej svůj čas s lidmi, se kterými zažíváš pocit jednoty. Buď se svým kmenem a dělej, co Tě naplňuje a u čeho Tvé srdce plesá.

DOTEK – dotýkej se svého srdce a stejně tak se dotýkej srdce ostatních a dovol i jim, ať se dotknou toho Tvého. Zažívej esenci PROPOJENÍ. Propojení srdcí.

SEBEPŘIJETÍ – staň se láskou.

Jo a ta úplně nejlepší? Miluj se a miluj svůj život! 😉

SVĚTELNÉ ÚKOLY :

Melodie mého srdce

Nalaď se na melodii svého srdce. Co mu dělá radost? Co rozezvučí jeho struny v nekonečnou melodii lásky. Pro co se rozbuší rytmem radosti?

Zvědom si své srdeční záležitosti: Sepiš si do svého světelného listu aktivitity, činnosti, bytosti, věci, které Tě dělají ze srdce šťastnou.

A obklopuj se jimi, žij jimi, žij radostí, nalazena na melodii Tvého srdce.

Vyber si každý den alespoň jeden bod z tohoto seznamu a nech ho Tebou proudit. Plesá Tvé srdce radostí, když čteš? Čti si! Tančí, když tančíš Ty sama? Tanči! Celé Tě hřeje, když se objímáš se svými milovanými? Jdi a obejmi je!…

Paprsek lásky

Vyšli ze sebe paprsek lásky. Již máš za sebou kus cesty, je na čase zkoušet sílu svého světla v praxi. Usmívej se dnes na bytosti kolem sebe a pozoruj, co to s nimi udělá. Dej do svého úsměvu upřímnou energii a vyšli záměr lásky. Pohlaď paprskem svého srdce okolí. Věnuj ho i tomu nejzamračenějšímu člověku, kterého potkáš. I té protivné paní za přepažkou. Co Ty víš, co má za příběh. Jsi tady, abys jí udělala hezčí den. Jsi tady, abys udělala hezčí svět.

Vyšli paprsek lásky také v podobě dobrého skutku

Udělej pro někoho něco hezkého. Daruj dobrý skutek. Může to být maličkost. Udělej LASKAvost. Řekni dnes někomu něco povzbudivého. Podrž někomu dveře. Dej malý dárek, klidně i nehmotný. Obohacuj svojí přítomností místa, kde se dnes ocitneš. Nech své světlo zářit ven z Tebe, tím ho posiluješ a zároveň záříš do světa. Dělej to od srdce, protože chceš, ne protože musíš. Když dáváme dobro, šíříme světlo a lásku. A ta se potom také šíří dál. Pohladíš paprskem světla a ten druhý vyšle další paprsek někomu dalšímu. Opravdu, funguje to! Společně tvoříme hezčí svět.

Svůj prožitek, pocity a vše, co Tvůj paprsek světla způsobil jako láskyplná akce za reakce si můžeš sepsat do svého deníku nebo světelného listu.

Odpuštění: Pusť to a leť!

Tento úkol vyžaduje odvahu a sílu. A já vím, že jí máš. Učíš se létat a to nejde se zátěží, kterou s sebou táhneš. Odlehči se, osvoboď se. Odpusť, vypusť, propusť. A buď volná jako pták.

Možná jsi někdy vůči někomu pronesla větu: „Tohle Ti nikdy neodpustím!“ nebo vůči sobě „Nedokážu si odpustit.“ Prosím, takové věty už nikdy neříkej. Vše, co se nám kdy v životě stalo, ať už skrze někoho dalšího nebo skrze nás samé, se stát mělo, mělo nás to učit, zkoušet, posilovat. Zde už není místo pro vinu. Ta Tvé srdce zavírá a tíží. Každý dělá v daný moment svého života to nejlepší, co umí. I rodiče. I Ty.

Děláš to pro sebe, to Ty se zbavuješ zničující emoce, která Tě tahá dolů. A Ty chceš přece létat. Zbavuješ se bolesti a nepříjemných pocitů vůči dané osobě, neospravedlňuješ to, co udělala, ač vše, co udělala, bylo vlastně z lásky.

Je osoba, které chceš odpustit?
Jsi to Ty, kdo si chce odpustit?
Proměnit nízkou vibraci viny ve vysokou vibraci přijetí a lásky?

Představ si osobu, které chceš odpustit, můžeš s ní odletět na planetu Odpuštění a tam provést rituálek. 

Ve světelných materiálech najdeš kouzelnou formulku pro Tvůj rituálek odpuštění. Ten si udělej podle svého vnitřního hlasu.

A pak si užij tu SVOBODU, to UVOLNĚNÍ, které se dostaví.

PS: Pokud cítíš, že chceš odpustit i „nahlas“, říci to té osobě nebo jí třeba napsat dopis, udělej to. Ale nemusíš. Následuj hlas svého srdce.

Prožitkový běh se srdcem na dlani

V tomto úkolu spojíš hned několik úžasných způsobů, jak vyživit Tvé srdce a rozproudit srdeční čakru – pobyt na čerstvém vzduchu, aktivní pohyb, přítomnost zeleně v přírodě, dotyk Slunce, pocit svobody, vysílání léčivých paprsků, prožitek radosti a mnoho dalšího.

Jdi si v tomto týdnu zaběhat! (Já to slyšela :-), ale žádný strach, nechci po Tobě žádný maraton, pokud nejsi zvyklá, tak zlehka – můžeš např. zvolit indiánský běh, kdy střídáš v intervalech běh a chůzi, případně běh nahraď rychlochůzí. Děláš to pro sebe, poslouchej své tělo, ALE zároveň se neboj posunout své hranice a vystoupit ze své komfortní zóny.)

Pokud je to možné, běhej v přírodě, lesem, loukou.. A užij si běh prožitkový, vnímej všemi svými smysly. Tento běh bude ZÁBAVA! Můžeš si naladit „náhodný“ mix hudby a vnímat, jaké písničky/texty Ti hrají v jakých úsecích cesty. Pokud nosíš chytré hodinky, můžeš sledovat synchronicity mezi číselnými údaji a tím, co se odehrává kolem Tebe a v Tobě. Všímej si PRŮVODCŮ V podobě lidí i zvířat. Všímej si znamení kolem sebe. Všímej si svých myšlenek. Možná budou chodit vyloženě vesmírné nápady a aha momenty.

Přizvi k běhu celou svou gardu andělů a průvodců. Užívej si ty euforické momenty štěstí. Všimni si svého napojení na Slunce. Vizualizuj si, jak se Tvé srdce naplňuje zelenou září, která postupně prostupuje celé Tvé tělo, jde až do dlaní, ano, máš srdce na dlani, tak pošli paprsek lásky prostředí, např. lesu, kterým budeš probíhat. Pošli paprsek léčení všem bytostem, které v něm žijí, všem stromům a rostlinám… Možná dokonce ucítíš, jak se Ti aktivovaly ruce – to je ten moment, kdy skrze ně vyšli léčení lesnímu/či jinému společenství. Rozpaž je u běhu, otevři své dlaně a létej. Věřím, že si poradíš. Takový běh si můžeš uzpůsobit i po městě, parku… Tímto cvičením posílíš tělo i ducha, překročíš konfortní zónu a naladíš se zase o trochu více na rytmus Vesmíru a tajemný proud synchronismu, ve kterém se ocitneš.

Budeš ve flow, možná chvílemi i poletíš, tak roztáhni svá křídla a užij si prožitkový běh se srdcem na dlani.

"V mém SRDCI je láska a mír, projevuje se skrze něj celý Vesmír!"

Čakra okénko:

ČAKRA SRDEČNÍ

Čtvrtý týden – čtvrtá čakra, čakra srdeční, která je středem lidského energetického systému: základních 7 čaker. V této čakře se potkává náš vesmírný potenciál s pozemským životem, aby utvořily jednotu. Nejlépe vysvětluje tuto čakru symbol Ježíše. Jeho srdce je umístěno ve středu kříže, tedy tam, kde se prostor stýká s časem, jako symbol ukotvení ducha v pozemské realitě. Kříž míří vertikálně i horizontálně do nekonečna (jedna linie symbolizuje čas a druhá prostor) a připomíná nám, že právě „přibytost“ na kříži je naším pobytem tady na Zemi – ukotvením v časoprostoru, kde nás drží právě SRDCE. Jeho tlukot je důkazem života a skrze něj tluče Matka Země. Hřebíky ve dlaních jsou umístěny přesně v místech dlaňových čaker, které jsou prodloužením čakry srdeční a vychází tudy naše kosmická energie (skrze tyto body léčíme např. kontaktním ošetřením Reiki apod.) Ruce jsou tedy proudloužením srdce, prodloužením čakry srdeční a dlaně jejím vyústěním. Skrze aktivní srdeční čakru se v nás aktivuje zároveň léčivá síla. Můžeme si představit, že tak, jako srdce roznáší krev – životadárnou esenci po celém těle, tak stejně tak skrze něj pulzuje naše životní energie, jíž je ta nejmocnější síla ve Vesmíru, univerzální, kosmická energie – LÁSKA. Ano, přesně ta energie, kterou se léčí, když na sebe (nebo někoho) své ruce přikládáme. Zatímco krev vyživuje naše tělo, láska vyživuje našeho ducha. Láska je zároveň tou nejpřirozenější esencí – tedy LÁSKYPLNOST je naší přirozeností. Není to nenávist, hněv, ani závist, je to láska, ke které se nyní všichni navracíme. Když vibrujeme na frekvenci lásky, tak svítíme. A když svítíme, tak jsme. Jsme to MY, ne nálepka, ale JÁ jako součást celého Vesmíru – a přesně zde mohu plně projevit to, co jsem si zvědomila v čakře třetí – vlastní identitu a to, co projevím v čakře páté – svou pravdu.

Srdeční čakra je uprostřed, vyvažuje všechny ostatní a aby byla v rovnováze, je nutné dát do rovnováhy i dávání a přijímání. Vesmír nemá rád nerovnováhu, ale to už víme. 😉 Proto dávejme lásku, ale i ji přijímejme. Přijímejme lásku, ale nezapomínejme ji ve stejné míře dávat. Protože to tak CÍTÍME, ne protože to tak MYSLÍME. Srdce nemyslí, srdce cítí a proto je naším nejvěrnějším hlasem.

Srdeční čakra je vysílačem a přijímačem různých energií vědomí. Je to v podstatě naše centrum, kudy vysíláme i přijímáme signály Matky Země (i jiné, galaktické). Naše vědomí se může ladit skrze srdeční čakru na různé frekvence, jako rádio. Důležité je najít melodii svého srdce.

Když se v nás plně aktivuje naše kosmická síla, tedy energie lásky, otevírají se vyšší čakry, tedy od srdeční výš. To se v současné době děje zhruba mezi 20.-30. rokem věku, ale stále se to urychluje, jako evoluce sama. Člověk s plně otevřenou a funkční srdeční čakrou vidí ve všem a všech čistou lásku. Mizí soud a přichází přijetí a odpuštění. Rozpouští se odpor a hněv a vše nahrazuje soucit. A právě SOUCIT je vstupní branou k plné aktivaci dalších čaker. Proto jsou lidé kmitající na vyšších frekvencích EMPATI, hypersenzitivní jedinci, kteří již zažívají dotyk všeobjímající, bezpodmínečné lásky ke všem a všemu.

Mnohdy v našem životě potkáme osobu, která v nás právě tento proud lásky aktivuje. Může se jednat o pouhé jedno setkání, prostě to cítíte. Tyto bytosti nazývám aktivátory. Je to jako by u sebe nosili klíček k srdíčku a setkáním energetického pole s další bytostí otevřeli jeho srdce. Nalazení se na tento proud všeobjímající lásky je zpravidla spouštěčem spirituálního probuzení. Najednou vnímám, že nejsem oddělen od lásky, ani od ostatních. Uvědomuji si, že vše je CELEK a JEDNOTA. Že jsme síť. Síť světla. Mizí duální pojetí já vs. oni, které bylo typické pro 3D realitu a ještě se projevovalo ve Věku Ryb a nastává propojení. Já jsem TY. A TY jsi JÁ. Všichni jsem jedno, jednota. Mizí pojetí lásky ve významu partnerství muž a žena a přichází vědomí toho, že láska je mezi všemi bytostmi. Proud lásky začíná tryskat ke všem a ke všemu. Stírá se vymezená heterosexualita, pociťujeme lásku i vesmírnou přitažlivost ke všem pohlavím. Je to láska Věku Vodnáře, svobodná, bezedná, plynoucí – která vnáší do srdce uvědomění, že láska není nic, co buď mám a nebo nemám, co buď žiju nebo nežiju, ale že JÁ JSEM LÁSKA!

A jak už to bývá, posilováním a harmonizací (ale stejně tak oslabováním v podobě uzavírání svého srdce nebo ignorování jeho hlasu) srdeční čakry zároveň přímo ovlivňujeme čakry sousední, tedy čakru solar plexu a krční, která je centrem naší komunikace a skrze niž vyjadřujeme pravdu svého srdce a budeme se jí zabývat příští týden. Samozřejmě prosvětlujeme i všechny ostatní a zde více, než kdykoli jindy. Ze středu světlo tryská nahoru i dolů. Nyní se upevňuje chápání toho, že otevřením srdeční čakry zároveň otevíráme bránu do království nebeského a čaker vyšších, které právě srdce uvádí v pohyb. Nelze rozvíjet další čakry a dosahovat nebeských výšin, pokud si nepořešíme čakru srdeční. Tato čakra je centrum všeho, dolů i nahoru, je to rovnováha celého našeho systému. Aneb vše, co ve spiritualitě, osobním rozvoji a navracení se k sobě samé děláme, musíme dělat od srdce, jinak to nebude fungovat a systém se dříve či později zbortí nebo dostaneme takzvaně „za vyučenou“. Prožívejme tento proces celým svým srdcem a dělejme to, co CÍTÍME, že máme dělat, ne, to, co MYSLÍME, že máme dělat. Jednoduše řečeno: Následujme své srdce!

A jak srdeční čakru posilovat a plně aktivovat? Balzámem je pro ni zelená barva a příroda, pobyt mezi stromy, pohyb na čerstvém vzduchu, konzumace zelené potravy, zeleniny a pohyb, úžasné je kardio cvičení, jóga a tanec. A samozřejmě, jako u všech čaker – vhodné afirmace, mantry či meditace. Ale tou největší výživou je LÁSKA. Soucit, přijetí a odpuštění. Můžeme absolvovat desítky meditací na otevření srdeční čakry, ale pokud je v nás uložena zloba a vina, nosíme si je jako břemeno, jako vlastní kříž, a ta čakra se prostě neotevře ve svůj plný potenciál! A to tíží nás samé. Proto dokud plně NEODPUSTÍME a nepřijmeme všechny osoby i události našeho života, tato čakra nemůže využívat svůj plný potenciál a nebude plně funkční. A to platí zejména o ODPUŠTĚNÍ SOBĚ SAMÉ. A s tím přímo souvisí SEBELÁSKA. Miluj se a miluj svůj život. Přijmi se a stejně tak přijmi vše, co se ve Tvém životě odehrálo či odehrává – proč se říká „odehrávat“? Protože je to opravdu „jen“ HRA, ve které si vzájemně hrajeme role, jak herci na divadle. A tam se přece také nezlobíme na hlavní postavy. Se stejnou lehkostí přijmi i život a užívej si ho, jako když jdeš do divadla a pak bude snazší vše přijmout a odpustit, protože více uvidíš za oponu. Tenhle scénář jsi napsala Ty sama. A Ty jsi jediná, kdo za něj nese zodpovědnost.

Ve chvíli, kdy toto plně přijmeš, odpustíš sobě i ostatním a naprosto se zamiluješ do sebe a svého života, Tvá srdeční čakra se začne točit jako spirálka a rozhýbe vše kolem Tebe v proudu všeobjímající lásky.

Tip:

Zavzpomínejme společně na dobu, kdy jsme byly malé. Zavolejme si tu malou, roztomilou holčičku v nás a pohovořme si s ní. Teď už jsme tu navždy pro ni. Můžeme ji obejmout. Přesně tak, jak to potřebuje. A zároveň se jí můžeme nechat inspirovat. Co věděla? Co viděla? Co cítila? Co dělala? Zcela přirozeně a spontánně a myslela si, že si hraje, ostatní jí říkali, že si vymýšlí nebo že má příliš bujnou fantazii… nyní však zjišťuje, že vlastně doopravdy čarovala, že všechny návody si přinesla s sebou, měla je ve svém batůžku z hvězd. Pojďme spolu sdílet ve skupině naše dětská JÁ s krátkým příběhem/básničkou/deníčkovým zápisem… malé holčičky.

SAMHAIN

Poslední den tohoto týdne je zároveň posledním dnem tohoto měsíce a s ním se pojí svátek Samhain. Ten společně oslavíme ve Světelném kruhu, v neděli, ve 20:20, kdy se neviditelné jevy stávají viditelnými a brána do duchovní říše se otevírá. To je ideální čas právě na ODPUŠTĚNÍ a PROPUŠTĚNÍ těch, kteří již opustili svá pozemská těla. Otevřeme svá srdce a společně uctíme jejich památku při naší světelné seanci.

Připrav si svíčky, papír, tužku, kapesníky a své otevřené srdíčko.

Odhlásit se