fbpx

5. TÝDEN

1.11.-07.11.2021

Já jsem PRAVDA!

Rostlina komunikuje se zvířetem, zvíře s člověkem| a člověk se vším, co ho obklopuje!

V uplynulých týdnech jsme se zaměřili na komunikaci. Komunikovali jsme se svým tělem, se svou vnitřní bohyní, se sebou samými, svým srdíčkem a nyní budeme komunikovat se vším, co nás obklopuje, včetně našeho Vyššího Já a našich průvodců, kteří mohou mít mnoho podob.

Komunikace je základem lidského Bytí. Nelze nekomunikovat, protože i když mlčíme, komunikujeme neverbálně a i když se u toho nehýbeme se, stále komunikujeme – přemýšlíme a vyzařujeme energii. Vysíláme a přijímáme signály. Tyto signály jsou všude kolem nás, viditelné i neviditelné. Celý svět je taková komunikační síť a každý z nás je její součástí.

V tomto týdnu Tě vyzývám – KOMUNIKUJ ve velkém! Buď slyšet, nech zaznít svůj hlas. Říkej vše, co potřebuje býti řečeno, vyjadřuj, co cítíš, nepotlačuj své pocity, ale mluv o nich. Já vím, je to výzva, ale pojďme spolu tento týden udělat krůček kupředu ve Tvém vyjadřování. Trénuj během každodenních situací, ber to jako HRU! Více najdeš ve světelném úkolu.

A nezapomeň, že cokoli říkáš, říkáš vlastně i sobě. A ve všem, co s Tebou chce někdo vykomunikovat být řešeno, je vzkaz i pro Tebe. Někdy se nám takový vzkaz nemusí líbit, ale nic není pouze černé nebo bílé, vše je učením, výzvou, která je tu pro Tebe. Určitě sis už všimla, že když si řešíš nějaké téma, najednou se o něm mluví všude okolo. Chtějí ho řešit kamarádky, narážíš na něj ve článcích, zaslechneš lidi v dopravě, jak se na to téma baví… To všechno jsou vzkazy a Ty v nich můžeš obdržet spoustu nápověd. Proto naslouchej, komunikace není jednostranná. Komunikujeme i tím, že nasloucháme a tyto vzkazy zvenčí přijímáme, ačkoli ne vždy jsou mířeny daným autorem vědomě přímo k nám. Proto poslouchej pozorně, co snaží se Ti být řečeno.

A při naslouchání se může stát, že uslyšíš právě i vzkazy z vyšších sfér. Možná už Ti delší dobu píská nebo šumí v uších, což je známka toho, že se u Tebe hlásí o slovo dar jasnoslyšení. A nebo Ti uši zaléhají, protože něco nechceš slyšet? Nic se neděje jen tak a proto věnuj pozornost i svým ouškám.

Nalaď se na svou vnitřní pravdu a nech ji skrze sebe sálat do světa. Tím nastane reakce, že začneš přitahovat lidi, okolnosti i situace, které budou Tvou vnitřní pravdu odrážet. Když k sobě budeš neupřímná, budeš přitahovat takové lidi, kteří k Tobě také budou neupřímní, aby Ti nastavili zrcadlo, dokud nepochopíš a z těch lekcí se neponaučíš. Mluv pravdu a pravda Ti bude řečena. Stát se svou vnitřní pravdou a tu vyjadřovat, znamená svou pravdu žít, tedy být sama sebou, být oPRAVDová. A když jsi opravdová, tak svítíš a jsi v SOULadu.

Tentokrát je to opět o dávání a přijímání – dáváme signály, vysíláme je skrze slova a stejně tak je přijímáme.

A opět, toto téma bylo, je a bude součástí Tvého života už navždy a maximálně Tě podoří ve Tvém osobním vzestupu. Vyjadřuij svou vnitřní PRAVDU!

PS: Vše, co ještě zůstalo neyvřčeno, co je třeba vykomunikovat, co ještě musí být řečeno a dořešit se, se s největší pravděpodobností začne hlásit o slovo. To proto, že Tě Tvá duše touží stále posouvat a brány do dalších levelů lze projít teprve poté, co dořešíme vše nutné v levelu předchozím. Je to opět velmi přirozený proces, který by mohl být vnímán jako obtěžující. Ale když před ním nebudeme zavírat oči a utíkat (čímž bychom vše pouze oddalovali a škodili jen a jen sobě), je lepší to dořešit teď a tady! Ano, nejlepší moment je opět přesně ta chvíle, kdy Ti přijde indicie, kdy se téma samo přihlásí o slovo (třeba skrze nějakou životní, všednodenní situaci). Držím Ti palce a svítím na cestu!

Světelná výživa

Svou komunikaci můžeš podpořit tím, že zkrátka budeš říkat, co si myslíš a co cítíš, bez ohledu na to, co si pomyslí ostatní.

ZPĚV je skvělou výživou pro Tvůj krk, hlasivky i celkové nalazení, stejně jako poslech oblíbené HUDBY, zpívej!

Obzvláště účinná je výživa s názvem PRAVDA – buď upřímná a to k ostatním i sobě.

Další světelnou výživou jsou AFIRMACE odříkáváné nahlas.

MANTRY jsou vyživujícím elixírem, který rozzáří Tvé hrdlo, rozvibrují celé tělo i ducha a vytrysknou z Tebe až do Vesmíru.

Úžasnou výživou je umění jménem ASERTIVITA, tedy umění říkat NE, umění se vyjádřit, co chceme a nechceme a nepodléhání ostatním.

A ke světelné výživě krku patří také strava lahodící krku – MED a CITRON v dobrém čaji.

Jo a ta úplně nejlepší? Nech skrze sebe mluvit svou duši! 😉

SVĚTELNÉ ÚKOLY :

Komunikátor

V tomto týdnu posuň své komunikační dovednosti a v každodenních situacích trénuj projev sebe sama. To může mít mnoho podob. Řekni nahlas, kdo jsi. Zastaň se sebe či ostatních, když je potřeba. Vyjádři potlačované pocity. Říkej jasně, co chceš a co nechceš. Nauč se říkat NE, když necítíš ano. Nemlč, když máš co říci. Nenech se umlčet. Vyjasni si, co potřebuješ s tím, s kým potřebuješ. Nebuď tiché dítě, buď KOMUNIKÁTOR! Ten nejlepší čas je právě nyní!

Stejně tak VYJÁDŘI NEVYJDÁŘENÉ. Chceš někomu něco již dlouho říci? Pověz to konečně! Nedrž to v sobě, neblokuj tok energie.

Buď SAMA SEBOU a buď UPŘÍMNÁ – vyjadřuj pravdu svého srdce, nech mluvit svoji duši, vyjadřuj své já.

A zároveň říkej lidem pravdu do očí, nechláchol je a nepomlouvej za rohem, oni to potřebují slyšet, uděláš jim tím velkou službu!

PS: Brzy budeš muset říkat, kdo jsi nebo čím se živíš. Lidé, přátelé, rodina…se budou ptát. Namísto vymýšlení „normálních“ a společností přijatelných alternativ a názvů, říkej pravdu, buď upřímná, řekni to, jak sama chceš! Taky jsem se to musela naučit, protože do té doby jsem nebyla schopná to ze sebe vyblekotat a snažila jsem se nějak oklikou vysvětlovat, co vlastně dělám – a nefungovalo to, cítíla jsem se špatně, po každé jsem na sebe byla naštvaná, až jednoho dne jsem se prostě projevila, i před těmi, kteří mě pak pomluvili a mně už to bylo ale úplně jedno. A jaký to byl pocit? Euforie, radost, svoboda! Od té doby už jsem nikdy neřekla nic jiného a hrdě prohlašuji pravdu o sobě, svých vizích a snech, i svém povolání. A kupodivu se začala otevírat i mysl všech kolem mě.

Světelná afirmační nahrávka

Sepiš si své vlastní AFIRMACE! Můžeš do nich zařadit světelné věty z našeho koučinku, další světelné věty, které Ti přišly při zpracovávání uplynulých úkolů v předchozích týdnech. Pročti si zpětně své světelné zápisy, najdeš v nich zase o kus více! Najdeš v nich totiž skryté světelné věty – afirmace. A sepiš si i další, můžeš si požádat o vedení, nechat skrze sebe jednotlivá slova plynout. Zapisuj si je kdekoli a kdykoli Tě napadnou. Nebo si udělej speciální rituální chvilku při svíčkách a napoj se na proud kreativity.

Poté si své afirmace nahraj pěkně nahlas do svého mobilu, na záznamník a utvoř si z nich Tvou osobní magickou afirmační nahrávku. Když budeš nahrávat, vlož si do každé z nich esenci řečeného, prožij, co říkáš, jak nejlépe umíš. Slova mají velkou sílu a Tvůj hlas jim dodá Tvou světelnou esenci.

Tuto NAHRÁVKU si pouštěj při svých meditacích, před spaním, venku na procházce, při odpočinku nebo kdykoli Tě napadne. Svou nahrávku můžeš doplnit o jemnou podkresovou hudbu, kterou máš ráda. Po každé větě si můžeš nechat prostor na případné opakování afirmace nahlas, abys svou krční čakru krásně trénovala a účinek se ještě zdvojnásobí. Počet afirmací a délku nahrávky nechávám na Tobě, ale doporučuji se vejít do 10 minut, pak budeš mít více motivace pouštět si je každý den.

TIP: Afirmace by měly být v pozitivním znění a bez parazitních slov. Zde si krásně můžeš pohrát s jazykovým citem. Přečti si po sobě napsanou větu a pokud cítíš, že je v ní ještě něco rušivého, upravuj, dokud nebudeš cítit soulad. Toto cvičení Tě naučí i více chápat Tvé myšlení a jeho vliv na Tvou realitu. Možná se Ti odkryje, proč něco zažíváš jinak, než chceš.

Příklady:

Čekám, až přijde zázrak. x Do mého života přichází právě teď mnoho zázraků.

Nejsem oplácaná a unavená. x Mé tělo je štíhlé, vitální a plné energie.

Budu úspěšnou spisovatelkou. x Jsem úspěšná spisovatelka, která žije svou vášní právě nyní.

Vnímáš ten rozdíl? 😉

Setkání a komunikace s PRŮVODCEM

V tomto úkolu se napojíš na svého PRŮVODCE. A budete spolu komunikovat. Vaaau.

Udělej si chvilku pro sebe na klidném a tichém místě, klidně v lese, opět následuj svou intuici.
Vezmi si k ruce svůj DENÍK nebo světelný list.
Udělej si ochranu podle svého vnitřního návodu, představ si kolem sebe ochranné bílé světlo jako bublinu, ve které se cítíš v bezpečí, máš dostatek prostoru a volnosti, svou ochranu můžeš podpořit rukama, zabalit se do světla. Popros o ni.
Sleduj svůj dech: nádech, výdech, nádech, výdech, postupně se uvolňuj.

Nyní se můžeš v mysli přenést na SVÉ MÍSTO – to je to místo, kam Tě to obvykle „hází“ při meditacích a podobně. Např. louka, les, pláž, zahrada… Pokud takové místo nemáš, intuice Ti napoví. Na svém místě se zrelaxuj, všímej si zvuků, dějů a barev kolem sebe.
Nyní POŽÁDEJ o setkání se svým duchovním Průvodcem.
Zhluboka dýchej. Nadechuj se nosem, vydechuj pusou, jsi čím dál uvolněnější a lehčí.
Nyní se k Tobě přichází Tvůj průvodce. Může jich být i několik.
Pozoruj a přijmi ho do své přítomnosti.
Nyní si ho pečlivě prohlédni. Vidíš, jak vypadá. Vnímej jeho barvy, rysy, má na sobě nějaké šperky či amulety? Jaké má oči, vlasy, kůži, co má na sobě? Jakou má podobu?

Až sama ucítíš, začni s ním KOMUNIKOVAT, pozdrav ho s láskou a zeptej se ho na jeho jméno a počkej, až odpoví. Pokud jeho jméno neslyšíš, popros, ať Ti ho napíše (třeba do písku, na tabuli před Tebou apod.). Buď trpělivá, může to trvat několik minut. Možná se Ti představí i sám od sebe.

Všimni si, jestli Ti nenese nějaký dárek, který ti chce předat. Ten může být jasný nebo symbolický. Tento dar přijmi a prozkoumej. Je zabalený? Jak vypadá? Co symbolizuje? Všímej si svých pocitů. Možná Ti k dárku průvodce chce i něco vysvětlit.

Nezapomeň za dar PODĚKOVAT.

Nyní se svého Průvodce můžeš zeptat, zda Ti nese nějaký vzkaz.

Můžeš mu také položit jakoukoli otázku či požádat o radu.

Můžeš ho též požádat o ochranu nebo doprovod v nějaké situaci.

Nech vše plynout, možná se stane ještě cokoli jiného. Bude Ti chtít něco ukázat, někam Tě vzít, obejmout Tě… Nic není nemožné.

Můžeš se zeptat i na znamení, jak poznáš, že je s Tebou. 😉

Na závěr mu ze srdce poděkuj za vaše shledání a propojení a rozluč se.

Pak se zhluboka nadechni a navrať se.

NYNÍ si vše sepiš. Jaké bylo toto setkání, jaké je jméno Tvého průvodce, kdo to je, jak vypadá, jaký dar či vzkaz Ti předal. Jaké se Tě provázely pocity? Jaké symbolické zprávy jsi obdržela?…

TIP: Toto cvičení můžeš poté opakovat, když budeš potřebovat radu, odpověď na nějakou Tvou otázku či vzkaz. Ze začátku to možná bude zdlouhavější, ale postupem času si budeš přítomnost a vzkazy svého průvodce uvědomovat čím dál jasněji. Možná už to tak dokonce máš. 🙂

TIP 2: Je čas DUŠIČEK, toto cvičení tedy můžeš vyzkoušet i s dušemi blízkých zesnulých, budeš-li to tak cítit. Možná je Tvůj průvodce právě někdo, kdo již opustil své hmotné tělo a nyní Tě provází jeho duše. 

 

"Zpívám PÍSEŇ své individuality!"

OTÁZKY k zamyšlení:

  • Co mi stahuje hrdlo?
  • Kdy mám knedlík v krku?
  • Co mě dusí?
  • Čeho mám plné zuby?

Čakra okénko:

ČAKRA KRČNÍ

Pátá čakra – krční, je vyšší čakrou, nazývanou našimi „božímí ústy“, skrze která dokážeme mluvit a vyjadřovat své pocity, svou individualitu, svou pravdu a pojmenovávat své emoce a zkušenosti na všech rovinách. Tato čakra se pojí s místem, ve kterém se vyšší duchovní energie vlévají do těla. Je to čakra KOMUNIKACE a jak již bylo řečeno v úvodním textu – komunikace na mnoha rovinách.

Tuto čakru modifikujeme zejména tím, jak mluvíme, sami k sobě i k ostatním. Krční čakra se uzavírá ve chvílích, když nevyjadřujeme své pocity. Když mlčíme ve chvílích, kdy chceme mluvit. Když raději něco „spolkneme“, než to říci. Když se stydíme projevit svůj názor a svou pravdu. Pokud máš pocit, že Tvá krční čakra nepracuje úplně, jak má, věnuj zvýšenou pozornost tématu tohoto týdne a staň se komunikátorem!

Krční čakra je vysílačem a přijímačem našeho universálního kódu, jazyka. Je to v podstatě naše centrum, kudy vysíláme i přijímáme signály řečeného a slyšeného. Naším hrdlem tedy prochází hlas našeho srdce a hlas naší intuice. Pokud je tento hlas v souladu s tím, co je vyřčeno nahlas, je v plné síle i tato čakra.

A jak na harmonizaci krční čakry? Tuto čakru posilujeme modrými a tyrkysovými odstíny. Takový pohled na modré nebe nebo tyrkysové jezero jí velmi lahodí. Zároveň se těmito barvami můžeš obklopovat, každá barva má své vlnky a Ty s čakrou komunikují. A protože už je chladněji, můžeš si vzít modrý šátek nebo šálu či nosit na krku kamínek modré barvy – minerál, který krční čakru harmonizuje (patří mezi ně např. tyrkys nebo akvamarín). Krční čakra má ráda dobře polykatelné potraviny a v tomto období ji můžeš pohladit čajem s medem a citrónem. U krční čakry jsou obzvláště účinné mantry a jejich zpívání, jakožto zpěv celkově. Nech zaznít svůj HLAS! Pokud je tato čakra zanesená, zpíváme tiše a nečistě a nemůžeme využívat plný potenciál našeho hlasu. Když je ve své plné síle, máme zvučný a čistý hlas, se kterým se umíme v životě ozvat! Skvělou výživou této čakry je hormonální jóga, která pozitivně stimuluje štítnou žlázu, tedy i hormonální rovnováhu, která úzce souvisí, mimo jiné, i s naší psychickou pohodou. Tato čakra je i o SLUCHU, tudíž její správné funkci pomáhá léčení zvukem a uměnít naslouchat. A zde mají i AFIRMACE dvojnásobný účinek – odříkáváme-li je nahlas. I proto je jedním ze světelných úkolů tvorba vlastní afirmační nahrávky. 😉

A co ji neprospívá a blokuje její tok? Zabijákem pro krční čakru je kouření a požívání alkoholu a také přejídání se sladkostmi. Na jemnohmotné rovině je to pak zadržování pocitů, nevyjadřování názorů, lhaní, pomluvy a nečestnost. Když říkáme něco jiného, než si myslíme nebo cítíme, tato čakra oslabuje a oslabuje celý energetický systém všemi směry. Když říkáme něco jenom proto, abychom se někomu zavděčili a nemyslíme to upřímně, čakra se přestává točit, stejně jako naopak – když mlčíme, zatímco bychom ale moc chtěli něco říct! Je to jednoduché – stačí vyjadřovat svoji pravdu, stačí čestně a čistě jednat s ostatními a říkat to, co si opravdu myslíme a co cítíme.

Když říkáme ANO, zatímco srdce křičí NE, vzniká disbalance nejen krční čakry. V tu chvíli naprosto potlačujeme sami sebe a svou svobodu volby. Proto je důležité naučit se být zdravě asertivitní a umět vyjádřit nahlas, co chci a nechci, co cítím a necítím. Nebo naopak – když využíváme naši řeč k manipulativní komunikaci ve snaze něco získat či někoho přesvědčit, zahnat do kouta a umlčet, krční čakra úpí a to, co manipulací získáme nebo ovládneme se okamžitě zapisuje do karmy, která je v současné době již velmi rychlá. Proto i černá magie – skrze temné ovládání slovem si dříve či později najde své zúčtování a dotyčnému se navrátí přesně to, co vyslal. Takže i jakákoli manipulativní komunikace, lži a polopravdy tuto čakru oslabují.

A jak už to bývá, posilováním a harmonizací (ale stejně tak oslabováním skrze právě zmíněné příklady) krční čakry, zároveň přímo ovlivňujeme čakry sousední, tedy čakru srdeční a čelní – třetího oka, která je centrem naší intuice a budeme se jí zabývat příští týden. Nyní se upevňuje chápání toho, že procesy vyšších čaker přímo odpovídají čakrám nižším. Vše, co jsme probrali k čakrám přechozím se přímo odráží v čakře krční, neboť vše je o komunikaci. Komunikujme a říkejme to, co CÍTÍME, ne, to, co MYSLÍME, že máme říkat, abychom jakkoli vyhověly či nebyly odsouzeny. Nechme skrze sebe mluvit svou vnitřní pravdu a zpívejme píseň své individuality!

Ve chvíli, kdy začneš naplno vyjadřovat svou vnitřní PRAVDU a vše, co říkáš, bude v souladu s Tebou samou v jakémkoli čase, na jakémkoli místě, Tvá krční čakra se začne točit jako spirálka a rozhýbe vše kolem Tebe v harmonické plynutí.

Pondělí 1.11.

Nový týden, pondělí, nový měsíc, tři jedničky.  Andělské číslo, vzkaz pro začátek nové etapy. Vše staré končí a odpadá, aby nové mohlo vzniknout a začít. Je tu takový další světelný start. Sleduj dnes své myšlenky, stejně jako je sleduje Vesmír. Vše, na co dnes pomyslíš, se stane blesku rychle. Je to velmi magický den. Bude to ale celý velmi magický týden, dušičkový, na prahu mezi světy, doplněný Novoluním. Připrav se na NOVINKY, které právě nyní přicházejí do Tvého života.

NOVoluní, čtrvtek 4.11.2021

Tento čtvrtek je NOV ve Štíru, který nastane přesně ve 22:15. Štíři umí být asertivní a pokud se jim to podaří udržet ve zdravé míře a nezapojí do hry své jedové taktiky, je to jejich velká výhoda. Zkus se inspirovat od Štírů a vezmi si od nich tento Nov do svého NOVého plánu umění asertivity ve Tvé komunikaci.

 Ve čtvrtek je tedy ideální čas pro stanovení si NOVých cílů  – tentokrát v rámci tématu KOMUNIKACE. Co by sis přála ve své komunikaci zlepšit? Co je ještě nevyřčeno a teď víš, že už to chceš vyjádřit?

V tento den máme také Světelný kruh, v rámci kterého se na NOV společně naladíme.

Odhlásit se